Изберете страница

Ремонт на покриви с ламарина

Видове метални покриви

Ремонт на покриви с (поцинкована, цинкова, медна, алуминиева) гладка ламарина

Предимство на металните покриви е дългият период на експлоатация – над 50 години. Характеризират се с голяма издръжливост на различни атмосферни влияния – бури, дъждове, сняг, вятър. Освен това Вие може да избирате измежду голямо разнообразие от цветове и стилове.

В зависимост от вида метал, от който са направени, съществуват няколко вида метални покриви:

  • Ламаринени покриви – ремонтът на покрива се извършва с висококачествена горещо поцинкована ламарина. Според желанието на клиента е възможно периодично обработване със защитен грунд или боя с цел да се удължи живота на материала;
  • Медни покриви – използват се рядко, поради високата цена на медта. Освен това монтирането им е много трудно, което допълнително оскъпява ремонта. Въпреки тези недостатъци медните покриви придават един естетически издържан външен вид;
  • Стоманени покриви – произвеждат се най – често от поцинкована стомана. Те са най – разпространени сред металните покриви, заради предимствата на стоманата – гъвкавост, висока плътност, коефициент на деформация сравним с този на бетона. Подходящи са за различни типове сгради – промишлени, жилищни.
  • Алуминиеви покриви – алуминият е изключително устойчив на разнообразни климатични условия. Като недостатък може да се посочи високата цена на алуминия.

След поставянето на металния покрив ще трябва да се грижите за състоянието му, за да се осигури дълголетие на материала. На първо място е нанасянето на металозащитен грунд или боя. Налага се не само за да се запази външния вид на покрива, а и за да се предпази от ръжда. Вече наличната корозия първо се почиства с четка, след което се преминава към боядисването. Дългите години на експлоатация са причина за появата на малки дупки, вследствие на корозия на метала. За запълването им се предлагат специални видове силикон или асфалт. За установяването на тези малко дупки е необходимо да се прави периодичен оглед на покрива. Ако някои от винтовете се нуждаят от подмяна трябва да се използват нови направени от същия материал. Използвате ли винтове от друг материал, Вие рискувате да причините корозия.