Изберете страница

Цветове на покрив. Как да изберем правилния цвят на покрива за вашия дом?

01.14.2022 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Когато става въпрос за избор на метални керемиди за вашия дом, понякога най-трудната задача може да бъде намирането на цветове, които да отговарят на желаната от вас естетика.

В крайна сметка изборът на цвят е въпрос на вашия личен стил и предпочитания, но има избор на дизайн, който може да ви помогне в процеса на избор на цветова схема.

При избора на цвета на металните плочки трябва да се вземат предвид много фактори:

Искате ли вашият дом да се откроява или да се слее с околната среда?

Трябва ли да мислите как къщата се вписва в естествената среда?

Има ли специфични дизайни във вашия район, на които вашият дом трябва да съответства?

Някои от най-популярните цветови комбинации, използвани в металните покривни системи, са:

Контрастни цветове

Избирайки контрастен цвят, вашият покрив визуално се откроява от останалата част от къщата. Представете си червения покрив на лека къща. По този начин къщата ще привлече вниманието, а вашият избор на цвят има за цел да направи визуално впечатление.

В зависимост от стила на вашия дом, цветовата комбинация може да бъде класическа и традиционна или елегантна и модерна. Няма нищо по-класическо от черно и бяло. Тъмно сиво и матово черно са най-популярните цветове.

Светли или тъмни тонове?

Цветът на металните плочки може да повлияе на визуалната височина на вашия дом. Домовете с нисък или лек наклон ще изглеждат по-високи с метален покрив с по-светъл цвят. Покривът в тъмни нюанси ще има обратен ефект и ще създаде по-нисък профил в сравнение с екстериора на къщата.

Неутрални покривни гами

За къщи, построени с тухла или естествен камък, неутралните тонове често са най-добрият вариант. Кафявите и сивите цветове могат да се комбинират с топлите тонове, които вече присъстват в екстериора на вашия дом, докато зелените метални керемиди могат красиво да допълнят червените тухлени или дървени конструкции за селски вид. Светлосивите нюанси често се използват за метални покриви в светли и жизнени домове в крайбрежен стил.

Независимо дали избирате светла или тъмна цветова палитра, изборът на цвятове на метални плочки, който съответства на външния цвят на вашия дом, е гарантиран успех.