Изберете страница

Определено хидроизолация на покрив, е услуга, която си заслужава инвестицията. Това е така, защото именно покривът, е тази част на сградата, която е изложена в най-голяма степен на атмосферни въздействия – променливи температури – от много високи, до много ниски, вода, ветрове, биологични отпадъци от животни и др. Затова и вземането на решение за хидроизолация на покрив, е правилно решение, особено ако бъде взето навреме. Битумна хидроизолация

Когато се наложи ремонт на покрива, често се налага избор на хидроизолация между обмазна хидроизолация, и битумна хидроизолация. И двата вида хидроизолации имат своите положителни качества, но имат и някои недостатъци.

Това е процес, към който трябва да се подходи внимателно и изключително отговорно. Процес, който трябва да се изпълни от професионалисти в тази област. Още могат да бъдат поставени многослойни системи или еднослойни, като от бранша споделят, че за по-добро качество и сигурност, препоръчват многослойните системи. Хидроизолационна покривни системи биват различни, според индивидуалните нужди на всеки клиент. Една от най-разпространените в световен мащаб е битумната хидроизолация на покриви.

Битумна хидроизолация, или още наричана рулонна хидроизолация, включва използването на модифицирани еластомерни битумни мембрами с високоефективна изолация, които отговарят на строителните норми. Те са одобрени и от гледна точка на екологична необходимост. Битумът се състои от органични течности, които са силно лепкави, вискозни и водоустойчиви. Когато се използва в покривни материали, той осигурява стабилно хидроизолационно решение с дългосрочна издръжливост и продължителност на живота на покрива. Като плюс се счита, че не се съдържат радиоактивни елементи, канцерогенни вещества, промишлени отпадъци, токсични или вредни за здравето.


Такъв тип покривни системи са изключително издръжливи и дълготрайни. Използват се предимно за ремонти на търговски сгради.

Основното предимство на битумните покривни системи е излючително дългият им живот. Те са лесни за поддържане през годините, въпреки че се препоръчва всяка година да се правят огледи, с цел удължаване на експлоационният живот. Има няколко метода на инсталиране за подобен тип хидроизолация на покриви, с които нашите специалисти са напълно запознати. Такъв тип на покриви, е изключително предпочитана заради своята трайност. Гъвкавост при ниски температури, водонепропускливост, издръжливост на високи температури. При поставянето на този тип, се прави и минерална посипка, за да може покривът да бъде защитен от вредните UV лъчи. Битумна хидроизолация

 

За това от какъв тип се нуждае Вашия покрив, можете да се допитате до експерти, които ще Ви дадат нужните препоръки и решения. Нашият екип може да Ви предложи хидроизолационни системи за промишлеността или дома, решения мза плосък покрив, дренажи, основи, тераси. Потърсете ни още сега!