Изберете страница

Хидроизолация за покрив

Хидроизолация за покрив – тя е от съществено значение както за скатни, така и за плоски покриви. Материалите и технологията за нейното полагане при различните видове покривни конскрукции са различни. Хидроизолацията на покрива на къщата е много важен етап от строителството. Всяка покривна работа е трудоемък и финансово скъп процес. Лошо изпълнената хидроизолация не само ще изисква промяна, но и ще доведе до необходимостта като минимум от ремонт на декоративните покрития на помещенията и като максимум от подмяна на покрива. За да предотвратите това, трябва да подхождате отговорно към избора на материали за хидроизолация, както и да ги използвате правилно.

Нашата фирма за ремонт на покриви е специализирана в полагагено на различни видове хидроизолация за покрив. Ние разбираме от напръскана хидроизолация (течна гума). Няколко вида: битум-полимер на водна основа, паропропусклив акрил, полиуретан. Съставът обикновено е двукомпонентен, нанася се върху повърхността с аерограф или ръчен инструмент (четка, валяк). Образува безшевно хомогенно покритие, добре изолира труднодостъпни места.

Течната гума е студена мастика на полимерно-битумна основа. Покритието след изсъхване става еластично и много добре задържа водата. Хидроизолацията на покрива се полага на един слой с дебелина около 3 мм. Материалът се пръска със специално оборудване. Методът е много удобен, тъй като ви позволява бързо да обработвате голяма площ от покрива, дори с голям брой изпъкнали предмети (антени, вентилация, люкове и др.).

Залепващи материали – покривен материал, пергамин, хидроизол и др. Все още се търси поради изгодната цена на работните материали.

Хидроизолация на плосък покрив

Плоският покрив се използва както при изграждането на стопански постройки (гараж, склад), така и при изграждането на жилищни сгради, особено многоетажни. Също така плосък покрив се търси в частни къщи за подреждане на наблюдателни площадки, зони за отдих, солариуми. Хидробариерата е много важна при подреждането на плосък покрив, тъй като носи много голямо натоварване. Ако при наклонен покрив основната хидроизолация е осигурена от горния слой на покрива (керемида, профилиран лист, шисти и др.). При монтиране на хидроизолация на плосък покрив е необходимо да се предвиди наклон към канализацията. Освен това за експлоатирания покрив е необходимо хидроизолационният материал да издържи натоварването на горния слой.

Хидроизолация с полимерна мембрана

Мембраните са листове от еластичен полимерен материал. Благодарение на своята здравина и еластичност, полимерната мембрана може да се използва както на повърхността, като покритие на покрива, така и като дълбока хидроизолация под земята или бетонна подложка.

Мембраната се фиксира към покрива по механичен, баластен или лепилен метод. Мембранната хидроизолация е много надеждна, издръжлива.

Хидроизолация на скатния покрив