Изберете страница

Хидроизолационен материал – видове. Как се прави, материали, монтаж.

11.27.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

От правилния избор на хидроизолационен материал пряко ще зависи безпроблемността и издръжливостта на покрива. Ето защо на въпросите за избор ще трябва да се обърне необходимото внимание.

От валцувани материали продуктите на руските фабрики са се доказали най-добре. Той съчетава отлично качество, достъпна цена и издръжливост. Но закупуването на евтина китайска хидроизолация, която наводни вътрешните пазари през последните години, се препоръчва да се изостави, тъй като такива материали не се различават по качество, след две или три години покривът ще изисква сложен и скъп ремонт.

Най-добрите хидроизолационни и дифузни мембрани са произведени от финландския производител Takaful, чешката компания Yutafol и руската Technonikol. Продуктите на тези производители съчетават отлични хидроизолационни свойства и достъпна цена. От съвременните дихателни мембрани експертите препоръчват немския Divorol и руския TechnoNIKOL..Хидроизолационен материал

Самохидроизолиращ покрив. Хидроизолационен материал

Метод за хидроизолация на руло „Направи си сам“ Във всеки случай технологията на монтаж на хидроизолационния материал ще се различава в зависимост от неговия тип и специфичните характеристики на покрива. Необходимо е да се спазва технологията на работа с всеки изолатор, което ще гарантира качеството на хидроизолацията и издръжливостта на монтирания покрив.

Използваме ролкови материали. Популярността на ролковата хидроизолация до голяма степен се дължи на лекотата на работа с нея, нейната достъпна цена и надеждност. Хидроизолационен материал

се полага върху покрива, както следва:

Повърхността трябва да се почисти от прах и мръсотия, да се нанесе грунд, който е направен от смес от битум и бензин.

Веднага след като нанесеният грунд изсъхне, можете да започнете да залепвате лентите от покривен материал. За фиксиране на материала се използва битумна мастика. Можете да нанесете мастика с парцал, широка четка или валяк. Битумът може да се стопи в буре над огън и да се издигне на покрива в метални кофи.

Краищата на залепените ленти от покривен материал трябва да бъдат допълнително намазани с битум, след което с помощта на горелка трябва внимателно да разтопите шевовете, като постигнете висококачествена връзка.

Покривният материал на покрива се полага на няколко слоя

Отдолу може да се използва евтин материал, а отгоре се полага висококачествен и издръжлив покривен материал с поръсване. Най-горният слой хидроизолационен материал може да бъде обилно намазан с мастика и покрит с едър пясък.

Метод на покритие

Течните битумни материали се използват изключително върху плоски покриви. Необходимо е да нанесете разтопената мастика със спрей, валяк или четка. Повърхността първо трябва да се почисти от мръсотия, след което можете веднага да започнете да нанасяте материала.

Популярни са гумираните хидроизолационни мастики, работата с които не е трудна. Течен гумиран материал трябва да се излее върху повърхността на покрива, след което внимателно навийте изолацията по цялата повърхност с четка или широк валяк върху дълга дръжка.

За нанасяне на покрития покрив могат да се използват пръскачки под високо налягане, които са предназначени за работа с течни вискозни материали. Използването на това оборудване позволява нанасянето на покритието в един слой и значително намалява консумацията на мастика за обработка на един квадратен метър от покрива.

Използване на дифузни мембрани – хидроизолационен материал

Използването на дифузни мембрани за хидроизолационен материал на покрива Дифузните филми се полагат директно върху изолацията, а в горната част на покрива оставят малка вентилационна междина, наличието на която предотвратява образуването на конденз.

Закрепването на мембраната, която е положена с леко припокриване, се извършва с помощта на строителен телбод или поцинковани пирони. Освен това можете да използвате двустранна лента, която залепва всички фуги.

Висококачествения хидроизолационен материал на покрива ще гарантира дълготрайността на извършения ремонт, а проблемите с течовете на покрива ще бъдат напълно разрешени. Необходимо е само да изберете правилния използван хидроизолационен материал и в пълно съответствие с технологията да го поставите на покрива.

Хидроизолация на покрива на къща: как се прави, материали, монтаж

Покривът трябва да предпазва цялата конструкция от валежи. Но да направите това без висококачествена хидроизолация е почти невъзможно. Дори ако използвате модерен, издръжлив и надежден покривен материал, водата все още може да проникне през него по време на дъжд или топене на сняг. И тук имаме нужда от допълнителна защита – хидроизолация на покрива на къщата. И как да го направя, какви са нюансите и препоръките от експерти?

Общи въпроси. Хидроизолационен материал.

Мнозина може да се чудят дали е необходима хидроизолация на покрива, ако се използват съвременни надеждни покривни материали. Експертите уверено ще потвърдят необходимостта от тази операция. Всеки покрив може да започне да тече с течение на времето. Освен това, дори по време на монтажа, не винаги е възможно покривният материал да се постави плътно и достатъчно надеждно. В този случай само допълнителна защита под формата на хидроизолация ще спаси къщата ви.

Разбира се, покривите са различни. Например обикновена „студена“ опция. В този случай таванското пространство не се използва, което означава, че не го изолирате. В този случай харченето на пари за хидроизолация може да не е разумно.

Съвсем друг въпрос е дали някоя от опциите за покриви от тавански тип е избрана за покрива във вашата къща. В този случай там се заселва жилище, което означава, че има изолация. Тук просто не можете да направите без да организирате надеждна хидроизолация. Същото важи и за всеки покрив, който има слой топлоизолация.