Изберете страница

Фирма за демонтаж на покриви гр.Перник

06.05.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Апартамент – Фирма за демонтаж на покриви гр.Перник

Демонтажът на покриви, покрити с покривен филц (най-често срещаният тип покривни покрития на гараж) е трудоемък и доста скъп процес. През лятото, под пряка слънчева светлина при температури на покрива до + 400 ° C и повече, слоевете битум могат да се пекат заедно. Винаги е трудно да се отдели такова покритие от основата.

За това могат да се използват няколко метода. Изберете Билдинг Короейшън 98 – Фирма за демонтаж на покриви гр.Перник

Отстраняване с брадви и лостове. Покривна брадва се нарича устройство за отсичане, с други думи, това е брадва с дълга дръжка. Дължината на дръжката се използва за удължаване на „рамото“ и постигане на по-голяма сила на пробиване. Рязко усъвършенствана брадва се вписва с 3 см по-добре в битумния покривен слой. По този начин се изрязват квадратни или правоъгълни парчета, които впоследствие се отчупват със скрап. Когато се отчупи прекалено голямо парче, лесно е да се счупи с приклада на такава покривна брадва.

Отстраняване с механичен гонещ нож. Такива устройства са проектирани за използване на хоризонтален покрив. Устройството се движи на колело по повърхностите на покривите и може да отреже слой от втвърден битум или покривен материал на определена дълбочина. Само един човек управлява преследвача. Според стандарта той изрязва успоредни ленти и след това ги разделя на парчета за транспортиране. При демонтаж на покриви, технологичното ограничение за рязане по дълбочината на насочващите слоеве е 30 mm. Режещите фрези са или с електрическо задвижване, или с бензинови двигатели.

Важно! Препоръчително е да се демонтира валцуваният покрив при липса на вятър и при ниски температури, тъй като в жегата битумното покритие се топи и става меко. Това затруднява много работата. Оптимално е, ако въздухът се затопля до температура не по-висока от 20 градуса над нулата. Изрязаният или нарязан материал, когато се извършва демонтаж на покриви, се съхранява на определени места, като се разпределя по цялата площ на припокриване. Фирма за демонтаж на покриви гр.Перник.

Ако говорим за покрива не на бетонен гараж, а на жилищна, крайградска или офис сграда, тогава самите подове се демонтират в редки случаи. Тази ситуация може да възникне, ако покривът е напълно износен или ако има нужда от основен ремонт. Ако има слой от стъклена вата, трябва да се обърне специално внимание при демонтаж. Посоката на работа при демонтиране на подове е отгоре надолу. Едновременното демонтиране на плочи на съседни участъци е забранено. Демонтажът на носещите греди се извършва последен, необходимо е стриктно да се спазват всички правила за безопасност.