Изберете страница

Фиброциментови плоскости за покриви и фасади – характеристики

11.21.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Гофрираните фиброциментови плоскости са отлично екологично решение за покриви и фасади в съвременното строителство. Те са популярни в жилищно, лятно, дървено, както и търговско и промишлено строителство. Те трябва да се използват, когато естетиката и естествените свойства на фиброцимента са особено важни.

Гофрирана циментова плоскост: естествени суровини и екологични технологии

Гофрираните фиброциментови плоскости се изработват от естествени суровини на базата на най-новите технологични процеси. При производството им се използват: цимент, вода, варовиков прах, целулоза и армиращи влакна. Производственият процес протича в затворен цикъл, така че вредните вещества не попадат в естествената среда.

Канцерогенният азбест не се използва за производството на листове от фиброцимент. Резултатът е негорим и безопасен материал, който е подходящ за използване във всички видове сгради. Фиброциментовите панели са устойчиви на вредители, мухъл и гъбички, както и на киселинно-азбестови съединения. Предимството на фиброцимента също е ниско тегло – 1 m2 тежи само 12-15 кг.

Фиброциментови плоскости велпапе

Гофрираните фиброциментови плоскости дават възможност за изпълнение на най-модерните покриви и фасади. Използването на един и същ материал и на двете места е много модерно в днешно време.

Гофрирани плоскости: повишена якост

Поради използването на влакнесто-циментови смеси в производствения процес, плочите се характеризират с повишена якост. Чрез втвърдяването на армиращите влакна в комбинация с целулоза, цимент, вода и редица минерали, плочите определено са по-устойчиви на счупване и напукване под напрежение.

Освен това плочите са подсилени с полипропиленови ленти. Резултатът е здрави и издръжливи покривни панели, така че покривните работници да могат да се движат безопасно, докато сглобяват панелите на покрива.

Контрол на дифузията и влажността. Фиброциментови плоскости

Формата на гофрираните листове значително увеличава вентилацията на помещенията. Тази форма на профила насърчава ниска кондензация на водни пари, както и контрол на влагата. А именно – автоматично дифузионно овлажняване, поради което не е необходима вентилация на системата.

Влагата се абсорбира под формата на водна пара, така че под повърхността на покрива не се образува конденз. Трябва да се отбележи, че листовете от вълнообразен фиброцимент имат дебелина 6 мм, така че покривът не се нагрява до високи температури. Фиброциментови плоскости.

Фиброциментови вълнообразни листове: размери

Гофрираните фиброциментови листове са страхотни, което е предимство, защото покритието е много бързо. Повърхността на плочите е 0,54, 0,72, 1,41, 1,44, 2,16, 2,74 и 2,88 m2. Общата ширина на фиброциментовите плоскости (от различни производители) е 92, 109,7, 113 или 115 см, а дължините са 58,5, 62,5, 125, 187, 250 см. Всяка фирма има размери на панелите, избрани по такъв начин, че да ви може да създава допълнителни модули.