Изберете страница

Устройство и методи за монтиране на тавански покрив

10.25.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Устройство на покривна гредова система може да се извърши по два начина.

Първият вариант включва събирането на гредовата рамка на земята, последвано от повдигането на готовата къща и нейното втвърдяване. Методът е ефективен за конструкции с малък размер. Как да направите правилно мансарден покрив със събирането на част от рафтовата система на земята? Преди това в горната част на сградата са вертикално изложени и обезопасени крайните конструкции, които по-късно ще бъдат фронтони.

Можете временно да ги фиксирате с помощта на дълги греди, приковани към стената. В Mauerlat се създават вдлъбнатини с дадена стъпка, където ще бъде монтирана сглобената конструкция. За да се осигури правилната геометрия и да се създаде твърдост на конструкцията, нейните елементи могат да бъдат обезопасени с дистанционни елементи. Когато монтажът на страничните греди приключи и цялата система придобие необходимата твърдост, дистанционните елементи могат да бъдат премахнати. Устройство.

Вторият вариант на устройство е по-традиционен. Това включва инсталирането на мансарден покрив на място, като се спазва стриктна последователност от действия. Този метод е най-удобният и ефективен при издигане на голяма фермова система. Тъй като за да повдигнете сглобената конструкция, ще трябва да привлечете специализирано оборудване.

Как да изградим мансарден покрив по традиционния начин? Устройство и технология.

Някои от тънкостите в технологията на издигане на мансардни покриви за частни къщи зависят пряко от неговия тип. Последователността на действията обаче е сходна за всички видове мансардни покриви.

Преди да направите мансарден покрив, е необходимо да поставите Mauerlat в надлъжна посока върху носещите стени и да го фиксирате към зидарията или бронирания колан с помощта на щифтове или тел. Рафтовата конструкция на таванския покрив на дървена къща може да бъде прикрепена към горната корона, която ще действа като мауерлат. Изграждането на мансарден покрив започва с монтажа на подови греди. Те са прикрепени към Mauerlat. Устройство и монтаж.

След това към гредите се закрепват строителните крака. В центъра на гредите трябва да се отбележат местата за монтаж на опорите и гребена. Спазвайки същото разстояние, трябва да монтирате стелажите от дъските, като ги закрепите с ъгли. Първата двойка стойки се държи заедно с дървени блокове. Гредите трябва да се монтират върху оформената U-образна конструкция. Те могат да бъдат инсталирани на Mauerlat или чрез изрязване на жлеб върху гредата на пода.

След това трябва да преминете към монтажа на греди, които са свързани с метални пластини или болтове с шайби. За да създадете необходимата твърдост на конструкцията, е необходимо да прикрепите подпори към централната част на страничния греди и стелажа и да монтирате гредите в центъра на затягането. По подобен начин се извършва и монтажът на други ферми с разстояние 60-100 см. Те се закрепват една към друга с помощта на греди.

С помощта на скоби всички възли на таванската конструкция се фиксират и се дава крайна здравина.

След това трябва да се монтира решетката, която може да бъде плътна или рядка, в зависимост от версията на покрива. Ако се използват херпес зостер, азбестоциментов плосък или ролков материал, трябва да се направи непрекъсната летва. Инсталира се в два слоя. Долната настилка се състои от пръти с дебелина 20 см, положени на стъпки от 30 см. Горната настилка, състояща се от дъски с размери 20 × 50 см, е закована спрямо долния слой под ъгъл 30-45 градуса.