Изберете страница

Течната гума за хидроизолация: прегледи на материала + характеристики на приложение

12.30.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Днес първоначално се налагат доста сериозни изисквания към подреждането на покрива: да се създаде влагоустойчиво покритие, което лесно повтаря формата на покрива, издържа на ултравиолетови лъчи и всякакви метеорологични условия. И сред всички продукти на пазара, един от най-надеждните е течната гума за хидроизолация – модерен и уникален функционален материал. Той създава непропусклива обвивка върху голямо разнообразие от обекти. И ако не сте чували нищо за това, ние ще се радваме да ви предоставим най-новата информация!

Нека започнем, като разгледаме какво представлява течната покривна гума и колко лесно или трудно е да се монтира:

Добрата адхезия към основата е от голямо значение. Така че, ако водата случайно проникне под такова покритие, тя не трябва да се разлива под него. Ако говорим за мембрана, тогава, за съжаление, ще бъде, а самата мембрана в този момент няма да позволи на влагата да изсъхне, т.к. ще го предпази по невнимание от слънцето. Но течната гума образува здрав филм, който е здраво залепен към покрива и под него не трябва да има водни лещи. Ако приемем, че сте се придържали напълно към технологията, разбира се.

Каучукът е наречен по-късно този иновативен материал, който има уникална разтегливост до 1650%:

на практика 5-сантиметрово парче от такъв филм може да се разтегне до 80 см! Защо е ценен за покрива? Всяко движение на покрива, което е трудно забележимо за очите, няма да повреди изолационния килим и дори малка пукнатина ще зарасне сама. Течният каучук е подходящ и за защита от корозия на дървени, метални и бетонни покриви. За разлика от по-познатия битум, течната гума се напръсква със студен метод и бързо образува цялостна безшевна мембрана върху повърхността на покрива, с висока адхезия към почти всеки материал.

И в резултат на това получаваме такива ценни свойства на течен покрив: абсолютна устойчивост на газ, вода и пара; висока устойчивост на ултравиолетови и озонови дъждове; леко тегло (почти 4 пъти по-малко от това на ролковите материали). способност да издържат на топлинен стрес и агресивна среда; пожарна безопасност и нетоксичност; запазване на структурата си непроменена през целия експлоатационен живот; Интелигентна памет, когато самият материал стяга произволни дупки! Друга течна гума се нарича „напръскана“.

Ако течната гума е произведена в съответствие с добре познатите международни екологични стандарти,

тогава тя няма да съдържа летливи вещества и разтворители и следователно няма да излъчва неприятна миризма. Течната гума има невероятна еластичност и дори през годините якостта на опън остава висока. Колкото по-стар е такъв покрив, толкова по-твърдо става покритието му, но в същото време остава еластичността и покритието не се отлепва и не се разпада.

Благодарение на всичко това течната гума за покрива получава 20-годишна гаранция. Разбира се, течната гума ще ви струва повече от много други покривни материали, но издържа по-дълго от тях. Следователно въпросът за икономическата осъществимост на такава покупка не е толкова прост!

За сравнение, в случай на използване на ролкова хидроизолация на 1000 m2 се получават 10 000 метра шевове. Накратко, цели 10 километра опасни места, да не говорим за случайни дефекти.

За разлика от конвенционалните мастики и покривни филц, всяко увреждане на течната гума се лекува лесно.

Течната гума. Друг важен плюс: никога не се разрушава от вибрации.

Ето защо течната гума с право се нарича „умен“ строителен материал. Такъв покрив се използва успешно на Запад от няколко десетилетия.

По отношение на цената истинската течна гума често се сравнява с битумни керемиди. и тук експлоатационният живот е почти същият. Тези, които вече са тествали здравината на гумен покрив, са съгласни, че покриването на покрива с ролкови материали година след година няма да постигне никаква полза, докато е достатъчно веднъж да се въоръжите с валяк и висококачествен състав.