Изберете страница

Температура на поставяне на мек покрив. Характеристики и особености.

09.16.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

В повечето случаи такива материали са фибростъкло, което има битумно покритие от двете страни. Ако навън е горещо и сухо време, можете да залепите такъв материал, без да използвате принудително отопление. Това означава, че естествените условия (слънчева светлина) са напълно достатъчни. Но има и други обстоятелства. Следователно въпросът при каква температура може да се постави мек покрив варира донякъде, въпреки че основното условие е отоплението.

Температурни характеристики при полагане на битумни плочки.

На първо място, трябва да се отбележи, че меките покривни материали са два вида:

Инсталирането може да се извърши само ако външната температура е поне 5 ° C. Докато сухото и горещото време е идеално, влажното или дъждовното време е неприемливо. Субстратът трябва да е сух. Такива изисквания се дължат на физическите свойства на битума. Ако температурата е под 5 ° C, той просто се втвърдява и е невъзможно да се залепи.

Ако долната граница се дължи на температура от 5 ° C, изобщо няма горна граница при естествени метеорологични условия за херпес зостер. Но не всеки път е възможно да се монтира мек покрив при сухо и слънчево време. Ако слънцето не помага при залепването, се използват битумна мастика и газова горелка. Извършва се принудително нагряване на материала. Ако има спешна нужда, полагането с помощта на газова горелка се извършва и в мразовито време – когато има течове или снежни мухи на тавана, времето не може да се вземе предвид. Но покривачите обикновено се опитват да избягват такива опции, което значително влияе върху скоростта на производствения процес.

Температурни характеристики при полагане на покрив TECHNONICOL. Температура на поставяне

Полагането на валцуван покривен материал от типа TECHNONICOL е малко по -различно от идентичната работа с битумни керемиди. Разбира се, можете да използвате два метода за ангажиране:

Механично закрепване (самонарезни винтове, покривни пирони, ламели).

Сливане върху основата на покрива.

Но в този случай се интересуваме само от един възможен вариант – синтез, при който трябва да прибегнем до принудително отопление.

Въпреки това изискванията за фиксиране на ролкови материали са много сходни с тези за битумни керемиди и най -вече за суха основа.

Има и едно важно предимство в ситуацията – използването на газова горелка ви позволява да изсушите влагата непосредствено преди монтажа, ако основата, разбира се, не е дървена.

Фиксирането на ролки от типа TECHNONICOL чрез синтез може да се извърши само върху разтопен битум, но тук горещото и слънчево време няма да помогне. Тук, за да се създаде подходяща температура, газовите горелки обикновено се използват като най -удобния инструмент.

Трябва да се направи резерва, че този метод е приложим изключително за плоски покриви и причината за това е напълно естествена физическа зависимост.

Ситуацията се обяснява с баналния отток на битум от наклонена повърхност и няма начин едновременно да се работи с горелка и да се залепи покрива.

Но въпреки факта, че отоплението се създава тук изкуствено, все още има някои температурни ограничения. За най -подходящо се счита времето с температура на въздуха от -5 ° C до +25 ° C.

Започвайки от -6 ° C и по -ниски, TECHNONICOL се втвърдява силно и инсталирането му става просто невъзможно. Но ако въздухът се затопли над 25 ° C, тогава материалът става твърде мек, което също прави изключително трудно фиксирането му.

Поради тези причини не е препоръчително да съхранявате ролки на студ или открито слънце. Температура на поставяне

Идеалното време за покривни работи с такъв материал е пролетта, късното лято и началото на есента. Разглежда се ситуацията, когато въздухът се нагрява от 6 ° C до 20 ° C, което е най -удобно за производствени дейности. Но в ситуации, при които рулото се оказа замразено, се използва сешоар за сграда за затоплянето му. Но омекотеният на слънце ТЕХНОНИКОЛ не може да се охлади и трябва да изчакате подходящото време.

От това можем да заключим, че температурните условия както за валцовани, така и за керемидени покриви са много сходни, въпреки че има някои нюанси. Спазвайки инструкциите на производителя, можете бързо и ефективно да затворите къщата си.