Изберете страница

Тазобедрен покрив на едноетажни и двуетажни къщи

07.08.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Тазобедрен покрив – това е една от най-здравите и стабилни покривни конструкции, чиито достойнства бяха оценени в Европа преди няколко века. Ако искате покривът на къщата ви да бъде не само естетичен, но и надежден, изберете покривна конструкция с четвърти дъски. А нашата колекция от снимки ще ви помогне да намерите дизайна, който харесвате.

Двуетажни къщи – тазобедрен покрив

След като са монтирали хип покрив, собствениците на частна двуетажна къща получават красив и практичен покрив, под който се появява допълнителен етаж за живеене.

Тазобедрената конструкция е вид разновидност на двускатен покрив, при който два склона са трапецовидни, а другите два са триъгълни.

Всички склонове на тазобедрен или полубедрен покрив обикновено имат стръмен наклон, така че този дизайн е добре устойчив на обилни валежи и снеговалежи. Цветна еко среда за такива покриви се дава с помощта на естествени покрития: тръстика (тръстика), керемиди, шисти или метал.

Една от разновидностите на тазобедрения покрив е холандският покрив с половин бедра с пресечени триъгълни склонове. На снимката – частна къща с модерен дизайн с битумни покриви, създаваща илюзията за естествени керемиди.

Едноетажни къщи

Лаконичен сребърен поцинкован покривен шев успешно ще допълни дизайна на едноетажна къща с пъстри фасади от червени тухли.

Всички разновидности на тазобедрен покрив изглеждат много по-оригинални от обикновения двускатен покрив, но разходите за материали и монтаж ще бъдат впечатляващи. Особено ако вилата се състои от няколко жилищни помещения, а самият покрив е сложен по конфигурация.

Тазобедреният покрив ви позволява значително да разширите полезното пространство на къщата и да оборудвате удобна спалня, кабинет, библиотека или детска стая на тавана.

Тазобедреният покрив демонстрира повишена якост при значително натоварване от вятър. Ако живеете в равен район и къщата ви се намира на открито, тогава такъв покрив би бил най-добрият вариант.

В сравнение с двускатна конструкция, хип покривът е по-рационален вариант за подреждане на таванско помещение: както с мансардни прозорци, така и с отвори за прозорци в равнината на покривното покритие. Именно тази по-икономична опция с прозорци, вградени в склоновете, е показана на снимката на дървена къща с покрив от шисти.