Изберете страница

Ремонт на метален покрив с полимерно покритие – фирма в гр.София

06.11.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Ремонт на покриви с полимерно покритие. Основен ремонт на железен покрив може да се извърши с помощта на полимерно покритие: в този случай не е необходимо да се премахва старото покритие. Основата на ролката е доста лесна за полагане и залепване, а самонивелиращата се основа допринася за образуването на монолитен филм. Полимерните покрития са представени за продажба в богато разнообразие от цветове. Най-популярният цвят е среброто: неговите отразяващи характеристики осигуряват чистотата и новостта на покритието за дълго време след монтажа. По време на работа долната ролкова основа на полимера е надеждно защитена от горен слой, който при необходимост може да бъде подновен.

Силните страни включват следното:

  1. Възможност за полагане върху предишната повърхност.
  2. След ремонта параметрите на обновения покрив се увеличават значително.
  3. Практически метод без отпадъци (връзки и съединения са изолирани с остатъци).

Алгоритъм за полагане на ролково-полимерен състав върху метален покрив. Ремонт на метален покрив с полимерно покритие – фирма в гр.София

  1. Огъване на гънките.
  2. Почистване на основата от отломки.
  3. Нанасяне на слой за залепване на фибростъкло или чул. Ширината на лентите е 15-20 cm.
  4. Монтаж на изолационен материал и накрая ролковия полимер.
  5. Покривната повърхност се лакирана.

Ако покривът може да бъде покрит с една лента (20-22 м), за покриване се избира непрекъснато полагане от билото до надвеса. Ремонтът на стар покрив на голяма площ започва отдолу.

Имоти: Ремонт на покриви с полимерно покритие – фирма в гр.София

Работна температура – от -60 до +140 градуса.

Има 20 m2 материал в ролки, с ширина 90 cm и дебелина 2 mm.

Срокът на експлоатация е 25 години.

Най-уязвимите зони на метален покрив са фугите. Ако има нарушение на режима на температура и влажност, тогава те могат да включват и пролуките между летвите по таванската страна. Това се дължи на факта, че не поцинковани стоманени пирони, болтове и други крепежни елементи в ставите с поцинковани листове образуват разрушителна електрическа пара. За да се предотвратят подобни явления, се препоръчва използването на покривни филцови подложки.

Как се боядисва метален покрив.

Боядисването е последният етап от ремонта на железен покрив. Слоят боя е разрушително повлиян от вода, сероводород, въздух, въглероден диоксид, пясък, прах и дим. За да се сведе до минимум влиянието им възможно най-много, боядисването трябва да се извършва стриктно в съответствие с инструкциите. При нанасяне е важно да се постигне равномерност и гладкост на слоевете, което ще предотврати натрупването на различни замърсители.

В случай на неравномерно нанасяне обикновено се появяват пукнатини: водата, вливаща се в тях, ще започне бързо да разрушава покривния материал. За надеждност се препоръчва нанасянето на боята на 2-3 слоя. Правилната подготовка на основата, която трябва да бъде напълно чиста и суха, е от особено значение. Що се отнася до температурния режим, повечето покривни бои са проектирани да работят при ниски температури.

Ако всичко е направено правилно, тогава ремонтираният метален покрив може да продължи дълго време. Ако се открие и най-малък дефект, препоръчително е незабавно да се отстрани, в противен случай проблемът ще се влоши с времето. Ремонт на покриви с полимерно покритие – фирма в гр.София.