Изберете страница

Ремонтът и монтажът на покриви изисква внимание и професионален подход

03.04.2020 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Работата на голяма височина, ремонтът и монтажът на покриви, задължава изпълнителя да спазва мерките за безопасност и да бъде особено внимателен.Задължително е всички служители да преминат медицински преглед. Да бъдат запознати с предпазните мерки за безопасност.

Към тази класация влизат следните видове труд:

 1. Ремонтът и монтажът на покриви

 2. Звукоизолация и топлоизолация на покрива

 3. Почистване на покрива, Работата на голяма височина

 4. Третиране на покритието от корозия на и около покрива
 5. Монтаж, демонтаж и ремонт на комини   

 6. Процесът на демонтиране на пароизолацията се извършва по следния начин. При хидроизолация с покривен материал е необходимо да се повдигне слой материал от ръба с шпатула и да се отстрани (откъсне или отсече). Мембраната или филмът се отделят възможно най-много без повреди, тъй като те могат да се използват отново. Слоеве битумно покритие се отстраняват и изхвърлят; едновременно демонтирайте изолацията на покрива. Пристъпете към демонтиране на самата носеща конструкция.

 7. Важно! Препоръчително е да се демонтира валцуваният покрив при липса на вятър и при ниски температури. Това е така, защото в жегата битумното покритие се топи и става меко, което затруднява много работата. Оптимално е, ако въздухът се затопля до температура не по-висока от 20 градуса над нулата. Изрязаният или нарязан материал, когато се извършва демонтаж, се съхранява на определени места, като се разпределя по цялата площ на припокриване. Работата на голяма височина

В кои случаи не може да се работи на покрива. Ремонтът и монтажът на покриви

 • В никакъв случай не трябва да се занимавате с работа на височина, ако има силен вятър, който достига повече от 15 метра в секунда. Най-малката небрежност може да доведе до телесна повреда или дори смърт.

 • Майсторите на покриви нямат право да работят на покрива при мъгла и условия на недостатъчна видимост.

 • Ако работниците работят в тъмното и няма достатъчно естествена светлина

 • Забранено е да се извършват всички видове работа на височина по време на гръмотевична буря.

 • В студеното време когато е по 0 градоса, защото работниците могат да се сблъскат със заледени конструкции