Изберете страница

Ремонт на покриви в цялата страна при възникване на повреда.

07.05.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Ремонтите на покриви означават, че е настъпила повреда на покрива, който трябва да се поправи. Примери за такива щети са:

– Класически повреди от буря в областта на покривното покритие

– други повреди по покрива (скатен покрив) или хидроизолация на покрива (плосък покрив),

– специални повреди в зоната на преход между покрива и покривния прозорец или покрива и комина,

– Повреда на изолацията на покрива и повреда на покривната конструкция.

Разходи за ремонт на покриви

Не е възможно да се даде точна фиксирана ставка за ремонтите на покриви. Тя варира в зависимост от степента на повредата, размера на покрива и т.н. Приблизителна оценка на разходите обаче може да се направи въз основа на цената на квадратен метър. Има и други разходи, като например за:

скелето, контейнера и разходите за изхвърляне на отпадъци.

Най-често срещаните ремонти включват:

обновяване на покривната конструкция,

изолацията на покрива,

пренареждане и подмяна на керемиди, ламарина и др.

премахване на азбест

Наистина всяка къща и сграда са изложени на постоянни натоварвания от вятър и атмосферни влияния, особено отгоре. Това в дългосрочен план засяга дори най-стабилния и професионално покрит покрив по отношение на неговата пропускливост и безопасност. За собствениците на частни и търговски имоти своевременният и правилен ремонт на покрива е задължение за грижа.

Може да възникне повреда на покрива, опасностите могат да бъдат избегнати чрез ремонтите на покиви

Валежите и гръмотевичните бури често са причина за ремонтите на покриви с различни размери. Поврежда се хидроизолацията, покритието или подструктурата на покрива. Изолацията, прозорците, дъждовните улуци и комини на покрива също са постоянно под напрежение. Поради това трябва да се проверяват, ремонтират или, ако е необходимо, да се подменят напълно.

Трудното при дори незначителни повреди на покрива е, че ако не бъде разпознат и ремонтиран навреме, често следват много по-големи щети на къщата. Разбира се, и значително по-високи разходи за по-обширни и скъпи ремонти.

Проблеми:

Разхлабените и олющени керемиди на покрива,

Петна от влага,

Нападение от плесен или паразити,

Образуване на капки под покрива, на тавана или покривната ферма,

Всички тези проблеми служат, като алармени и предупредителни сигнали за ремонт на покрива възможно най-скоро.

Подмяната на повредени или липсващи покривни керемиди обикновено не води до големи разходи. За разлика от нея, основният ремонт на дървените греди в  конструкцията или подмяната на ламарините, може да стане доста скъп.

Повредените уплътнения на прозореца на покрива също се ремонтират по-добре навреме. В противен случай проникването на влага бавно, но сигурно и коварно причинява големи щети на покрива и прави скъпите ремонти необходими.

Ремонтите на покриви е най-добре да се препоръчат, подготвят и направят от професионалисти

Служителите от нашата фирма предоставят подробни съвети относно цените за подмяна на съдържащите азбест компоненти в покрива. Разходите за проверка на покрива зависят от неговата форма, площ, размер, наклон, замърсяване и достъпност. Разбира се, цената на ремонтите на покриви варира в зависимост от вида и степента на повредата и материалите и инструментите, необходими за ремонта. Към това се добавят почасовите заплати на покривачи и търговци, които са еднакво запознати с работата на покрива.

Ремонтътите на покриви са добра причина да помислите за модернизиране на покрива. Ако покривът все пак е отворен, можете директно да подобрите изолацията и да спестите разходи за отопление.

Редовната поддръжка на покрива спестява основен ремонт на покрива

Редовната поддръжка на покрива е един от начините да се сведат до минимум ремонтите на покрива. Въпреки че тук разбира се има и разходи, усилията се изплащат финансово: Щетите на покрива се разпознават рано и се отстраняват, преди да станат наистина скъпи.