Изберете страница

Процес на реконструкция на покрив – по своята същност е обемен и изисква различни видове работа, това са:

  1. Подмяна на стари покривни листове с нови, ако те са износени или имат механични повреди;
  2. Смяна или подмяна на греди, ако е необходимо;
  3. Реконструкция, поради промяна размерите на покрива;
  4. Извършване на цялостна реконструкция както на покрива, така и на тавана.

Най-логичният вариант за хода на работата, ако е необходимо да блокирате покрива или да направите някои промени в неговия дизайн. Помислите какво точно трябва да бъде на върха на къщата и да изберете квалифициран екип от работници, които ще доведат всичко до край.

Нашите експерти ще инспектират покрива и заедно със собственика на къщата ще създадат приблизителен чертеж на бъдещата конструкция. Тъй като външният вид на покрива и размерите му ще се променят, трябва да получите съответните разрешителни за работата. Когато всичко е решено, трябва да преминете към изчисляване на строителната оценка. Висококачествените работници потвърждават законно дейността си и носят отговорност за тях. Процес на реконструкция на покрив

Ако трябва да замените покрива със собствените си ръце, тогава си струва да проучите регулаторната рамка, свързана с реконструкцията на която и да е част от къщата. Важно е да не се забавя строителният процес, за да се спази разрешителния период. В противен случай процедурата ще трябва да се повтори. За да направите наистина здрав и надежден покрив, е важно да имате много солидна база от знания, така че завършената конструкция да не е опасна за другите.

Подмяна и ремонт на покриви може да се извърши по два начина:

Работете с целия покрив наведнъж, когато и двата наклона на покрива се реконструират наведнъж. В този случай над къщата се издига защитна рамка с тента. Работата с всеки наклон се извършва отделно.

За да предпазите къщата от валежи, най-добре е да изберете материал, който няма да остави дъжд върху повърхността на къщата, която е останала без покрив. След правилно инсталиране на такава защита, процесът на ремонт може да се извърши през всеки сезон. Монтажът на тента не е лесен процес и изисква знанията и уменията, които истинските професионалисти притежават по този въпрос. С всички предимства на тази технология има редица недостатъци, свързани с факта, че сенникът ограничава работната площ и предотвратява използването на дълги греди и дъски, от които са монтирани гредите. Процес на реконструкция на покрив

Освен това подобна защита на дома изисква значителни средства, които са включени в цената на ремонта и го оскъпяват. С оглед на това ремонтът и монтажа на покриви често се извършва с помощта на втория вариант, където работата е разделена на етапи и се извършва на парчета. В този случай работата се извършва само ако навън е топло и слънчево. Ако вали, работата спира и отворената част на покрива е покрита с филм.

За да започне реконструкцията, е необходимо да се извърши пълен преглед на питата, сградата, минералната изолация и хидроизолацията. Всички елементи, които са достигнали края на експлоатационния си живот, трябва да бъдат премахнати. Ако покривът ще служи и като таван, тогава е необходимо да се погрижите за вентилацията по време на строителството.

Изолацията, решетката и гредите трябва да си взаимодействат, така че между тях да има въздушна възглавница, това ще засили топлоизолацията. Оптималната вентилационна междина е пет сантиметра. Важно е да се поддържа това разстояние по цялата рампа.

Струва си да се погрижите за циркулацията на въздуха в посока: било-корниз. Реконструкция на покрив

Билото на покрива също трябва да бъде оборудвано с аератор, който представлява вентилационен изход. Той не се различава по външен вид от покривния материал. За да ви е удобно на тавана е важно да се погрижите за топлоизолационния слой. За скатен покрив, е най-добре е да използвате фибростъкло и каменна вата. В този случай е по-добре да работите с плочи. От съвременните материали могат да се разграничат пяно стъкло и експандиран полистирол.

Всяка работа по реконструкцията на покрива трябва да бъде обоснована и изпълнена в съответствие с всички правила и разпоредби. Препоръчително е да знаете правната рамка, за да избегнете всякакви проблеми. Можете да се свържете със строителна и ремонтна фирма. В наше лице, може да ви бъде изготвите работен план. Така може да изчислите разходите за материали. Този ремонт продължава повече време, но резултатът си заслужава. С правилната подмяна на покрива можете да организирате таванска стая, където цялото семейство ще се радва да бъде.