Изберете страница

Покрив на къща – какво трябва да знаем за него?

Един покрив на къща трябва не само да отговаря на всички изисквания за здравина, но и да се вписва хармонично в цялостния дизайн на сградата. Фирмата ни извършва строителство и ремонт на покриви от всякакъв вид.

Така че при извършване на ремонт на покрив на къща, той може да се различава в зависимост от метода на строителство:

Тавански покрив. Представеният покрив се състои от външен покрив и носещи конструкции. Тази опция е подходяща за вили и селски къщи. Между другото, наклонът на покрива може да бъде различен, в зависимост от стила на къщата.

Комбиниран покрив. Тази опция е подова настилка на тавански етажи. Обикновено такива покриви се изграждат без значителни наклони. Като подова настилка е подходящ покривен материал с битумен мастик. Ремонтът на покриви от този тип е сред най-изгодните.

По вид топлоизолация покривите се делят на топли и студени. Топлите покриви задължително имат таванско помещение. Циркулацията на въздуха между стените и подовете на горния етаж осигурява необходимата топлоизолация. Ако желаете, под такъв покрив можете да построите жилищно таванско помещение. Студените покриви са подходящи за защита на помощното помещение от валежи. Основното условие е силата.

Не се изисква топлоизолация

По правило покривите се различават по вида на наклона. Наклонът е равнината на покрива, която е разположена под определен ъгъл. Така че, помислете за разделянето на покривите и според вида на наклона: Навесни покриви. Такива покриви имат наклонена повърхност, така че рядко се използват при изграждането на обикновени жилищни сгради. Обхват на приложение – гаражи, навеси, стопански постройки.

Двускатни покриви. Това е един вид класика в строителството. Обхватът на приложение е доста широк. По принцип двускатните покриви са подходящи при изграждането на къщи с малка площ. Между другото, ъгълът на наклон на покрива може да бъде различен, всичко зависи от първоначалната идея на инженерния проект.

Покриви на палатки. Такива покриви се отличават с наличието на четири наклона под формата на равни триъгълници, които обикновено се сближават в една точка. Такъв покрив изглежда много оригинален, подходящ за сгради, направени под формата на равностранен триъгълник или квадрат. Конструкциите за палатки са изградени от тухла или дърво.

Счупени покриви. Тази опция е актуална при изграждането на къщи, където всеки квадратен сантиметър ще бъде използван за жилищна площ. Наклонен покрив може да се види и на сгради, където има таванско помещение. Представеният стилистичен вариант има четири странични наклона, свързани под тъп ъгъл.

Кръстосани конструкции. Такива покриви са подходящи за къщи със сложно многоъгълно оформление. Между другото, представеният тип покрив се счита за най-скъп. Сложността на конструкцията се дължи на наличието на множество ъгли, фуги и нестандартни профилни счупвания.

Тазобедрени структури. Такива покриви се състоят от четири триъгълни наклона по краищата на къщата. Конструкцията на тазобедрени покриви е актуална там, където духат силни ветрове и почти винаги лошо време. Тези конструкции са много здрави и надеждни.