Изберете страница

Покривни ферми гр.Пловдив. Ремонт на покрив

05.30.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Покривни ферми гр.Пловдив. Ремонт на покрив

Покривните ферми са основен структурен елемент в сглобяемата конструкция. Покривната ферма носи конструктивните натоварвания на покрива, теглото на покрива, обшивката на покрива. Тя издържа на външни влияния. Покривните ферми на фамилните къщи са основно изработени от дърво, което е изложено на действията на природните условия. В местата, където дървото се комбинира с други материали, е необходимо да се монтират уплътняващи еементи. Те ще послужат, като изолация и бариера срещу пара и влага отстрани и навътре от покрива, от страната на жилищното пространство. Инсталират се проветриви пролуки и се третират с антипирети и антисептици. Покривната конструкция, изработена от метал, е най-трайният, надежден и висококачествен материал. Този материал е подходящ за абсолютно всички видове сгради, има широка област на действие в различни климатични зони и метеорологични условия.

Едноскатна покривна ферма

Използва се за подреждане на скатен покрив или за зонален покрив, където на различни нива са монтирани няколко склона. Желателно е разположението на долната част от подветрената страна. Като правило ъгълът на наклон е нисък. При дължина на краката на греди над 4,5 м се изискват опори (стелажи, подпори).

Двускатна покривна ферма. Ремонт на покрив гр. Пловдив

Металната гредична система, базирана на триъгълник, е най-твърдата и най-икономична конструкция. Тя може равномерно да разпределя натоварванията върху носещите стени на къщата и да е носеща покривна част. Създава се въз основа на точни изчисления относно конструкцията на покрива. Съществуват редица структурни елементи, вариации, чието използване засяга разнообразието от видове конструкции на такива ферми. Има разлика в междуопорните разстояния. Окачените греди се опират на крайните опори, а наклонените имат допълнителна опора на средната носеща стена.

Ножици за покривни ферми

Оригинална метална конструкция на гредите, където долната равнина се състои от два сегмента (вдлъбнатини) с наклон. Долната хорда на фермата не запълва пространството под покрива. Индустриалните сгради и много дизайнерски проекти не предвиждат припокриване между етажите. Това предлага редица естетически предимства. Трябва да се изпълни основната функция за противопоставяне на разтягането на гредите. Затова е необходимо да се гарантира, че ъгълът на наклон на сглобяемото затягане е не повече от 2/3 от ъгъла на гредите.

Паралелна хордова греда на покрива.

Те се използват върху плоски или леко наклонени скатни покриви, за подреждане на мек покрив, за тавански и междуетажни подове или за тяхното укрепване. Решетката на триъгълната система прави фермата непроменена при всяко натоварване. Подходящ за плочи и големи участъци, което го прави най-търсеният в индустриалното строителство.

Триъгълна рамка на покрива с правоъгълни очертания

Използва се като мансардна ферма при подреждане на двускатен триъгълен покрив. В този случай част от системата на гредите е таванската рамка. Металните греди на междинното припокриване могат да служат като затягане. Има много дизайнерски решения, базирани на използването на допълнителни подпори и прогони.

Ножици за покривни ферми. Тип Т. Покривни ферми гр.Пловдив

Ножична ферма, средният сегмент на долната равнина на която няма наклон и е направена хоризонтално. Централният стълб под гребена пренася хоризонтално напрежение върху долната хорда на фермата, намалявайки го до нула. Допълнителните стелажи позволяват да се увеличи ширината на гребена, подпорите образуват едни и същи ъгли. Те образуват надеждна конструкция и разпределят останалия товар. Гредите имат две крайни опори.

Мансардни покривни ферми с прави стъпала.

Дизайн с начупени склонове за онези случаи, когато е невъзможно таванът да се побере в обикновен триъгълен покрив. Жилищното пространство тук се формира от паралелни греди и стойки. Ферма без централна опора, което дава място за свободно оформление на тавана.