Изберете страница

Покривна конструкция на вътрешния двор. Какво трябва да имам предвид при избора на материал ?

06.26.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Подходящото покритие на вътрешния двор за вашите нужди. Покривна конструкция на вътрешния двор

Искате ли най-накрая да предпазите мебелите си от вътрешния двор от вятър и атмосферни влияния? Искате ли да се отпуснете на терасата си дори при лошо време? След това се нуждаете от покривало за вътрешен двор, което ще направи престоя ви на открито възможно най-приятен. Терасовите навеси се предлагат в голямо разнообразие от цветове, материали и дизайн. Независимо дали са дървени, алуминиеви, непрозрачни или полупрозрачни – изборът е огромен.

Какво трябва да имам предвид при избора на материал за покритие на терасата? Покривна конструкция на вътрешния двор.

Материалът на новия ви вътрешен двор трябва да бъде преди всичко едно: издръжлив. В крайна сметка искате нещо от покрива си възможно най-дълго. Освен това естествено искате вашият вътрешен покрив да отговаря на вашите естетически изисквания – и не само за момента, но и за много години напред. Независимо дали става въпрос за модерен или класически вид, независимо дали е естествен или елегантен: изборът на материали предлага варианти за всеки вкус и всеки стил на строителство.

Подходящият материал за покривна конструкция на вътрешния двор

Покривът на вътрешния двор трябва да издържи много: вали, през зимата снегът тежи върху него, силен вятър дърпа конструкцията. Следователно всички греди, подпори и колони трябва да бъдат подравнени с тези товари.

В допълнение към добре обмислената конструкция са важни и правилните материали, които имат правилните свойства като носители на товара.

Общите строителни материали за вътрешни покрития са дърво, алуминий и стомана. Можете да научите повече за отделните материали по-долу.

Планирайте наклон от поне 5 градуса от къщата за покрива, така че дъждовната вода да може да се оттича безпрепятствено.

Покривен материал за тераса

Дърво – материалът с естествен чар

Както никой друг материал, дървото придава на сградата естествен и уютен усет. Освен това предлага висока стабилност, издържа на температурни колебания и е топлоизолационна. Като възобновяема суровина, тя е и устойчив материал. Дори ловците на изгодни цени си заслужават с дърво: то е значително по-евтино от алуминия.

При сглобяемите комплекти за покриви на вътрешни дворове, статиката и товароносимостта вече са взети под внимание. Друго предимство на дървото като материал за изграждането на покрива на вътрешния двор е неговата гъвкавост. Например можете да забиете пирон, за да закачите или поправите нещо.

За изграждането на покривна конструкция на вътрешния двор. са подходящи или масивни дървени греди, или залепени дървени дъски. Те се състоят от няколко дъски, слепени заедно, и имат предимството, че работят по-трудно от масивното дърво. Това ги прави по-трайни.

Помислете и за защитата на дървото: като естествен материал дървото се нуждае от редовна поддръжка. Дъжд, сняг, вятър и бури натоварват конструкцията, така че след известно време тя вече не изглежда толкова красива. Следователно трябва да обработвате всички дървени компоненти по време на строителството и поне на всеки две години с консервант за дърво за външна употреба, например дървено масло.

Алуминий – лек и модерен

В допълнение към дървото, алуминият се използва широко за изграждането на покривна конструкция на вътрешния двор. . Терасите от алуминий са висококачествени конструкции, изработени от лек и здрав материал. Той е особено устойчив на атмосферни влияния и почти не се нуждае от поддръжка. Конструкцията на алуминиева конструкция също е лесна поради ниското си тегло. Искате ли напълно индивидуална конструкция на покрива на вътрешния двор? С алуминия не е нужно да правите без цвят, той вече се предлага в различни цветове. Алуминиевата конструкция върви особено добре със съвременните сгради.

Основните недостатъци на конструкцията от алуминий са, че материалът е значително по-скъп от дървото