Изберете страница

Покрива на къща. Ремонт на покриви: как да изберем точната фирма?

01.23.2022 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Рано или късно, но един ден идва моментът, когато се налага ремонт на покрива. От старост или по други причини, но не рядко, губи херметичността си и покривът тече.

Тогава собственикът на къща е изправен пред въпрос, който трябва да бъде решен бързо. А именно: на кого да поверите ремонта на покрива?

Покрива на къща. Кой ще отговаря за ремонта му?

Една от възможностите за решаване на този проблем, разбира се, е неговият независим ремонт. За да направите това, трябва да закупите хидроизолационни или покривни материали, да се запасите с необходимите инструменти, помощници и, разбира се, знания. Няма да навреди да имате поне минимален опит в такъв ремонт.

От друга страна, можете да се спасите от тази задача и да поверите ремонта на покрива на професионалисти. В този случай обаче клиентът е изправен пред друг, не по-малко важен проблем, който също изисква правилно решение. Това е въпрос на избор на екип, който ще ремонтира покрива.

Не знам как е в други региони на страната ни, но що се отнася до София, конкуренцията между различни покривни екипи, ремонтни фирми и строителни и ремонтни фирми е просто огромна. Много от тях предлагат услуги за ремонт на покриви и обещават високо качество. Но що се отнася до цените на техните услуги, тук се проявява истинската конкуренция на пазара. Някои компании примамват клиентите с ниските си цени за услуги, други запазват марката си и вземат високо качество, като много често работят само със скъпи строителни, покривни и довършителни материали.

В тази статия ще ви дадем пет съвета, които да ви помогнат при избора на фирма за ремонт на покриви.

  1. Ако една компания посочи подозрително ниска цена за услугите си (значително по-ниска от конкурентите си), тогава при избора на този изпълнител вие сте изправени пред огромна вероятност от рискове. За съжаление досега много клиенти при избора на изпълнител изхождат само от цените на услугите си. Това е огромна грешка. Факт е, че общата цена на работата се формира от сумата на разходите за материали, труд и някои допълнителни разходи. Подценяването на някой от тези показатели означава компромис с качеството. Например, това ще бъдат нискокачествени покривни материали или неквалифицирани майстори.
  1. Не се доверявайте ремонта на покрива на първата бригада, майстор или фирма, която срещнете. Най-разумно е да се свържете с организация, която има значителен опит на пазара за подобни услуги. Много е важно фирмата да има собствен офис. Това ви дава гаранция, че дори в случай на дефект в работата, който не е идентифициран веднага, ще имате към кого да се обърнете с искове за отговорност. Можете да проверите дали фирмено вписване е в търговския регистър.
  1. Проучете пазара

Преди да продължите с ремонта на покрива, можете да направите някои собствени проучвания. За да направите това, посочете за себе си поне три организации, които се занимават с покриви. Обадете им се и попитайте за услугите и цените. Ако е необходимо, специалист ще дойде на обекта и ще изготви оценка за работата. В разговори не се колебайте да кажете това, докато изучавате пазара и разглеждате няколко компании. Това може да създаде здравословна конкуренция и ще получите някои бонуси под формата на отстъпки. Ако изберете една от фирмите, това ще направи по-вероятно най-опитният екип от покривни работници да отиде при вас. В същото време откровените хакове могат да се елиминират сами.

  1. При поръчка на услуги за ремонт на покриви е много важно да имате гаранции. Гаранционният срок за всеки отделен вид покривен материал или хидроизолация е индивидуален. Така всяка фирма дава различна гаранция за работата. Моля, имайте предвид, че гаранцията за работа може да се различава от гаранционния срок за покривния материал. Преди да започнете да ремонтирате покрива си, разберете какво се разбира под гаранция и какво включва тя.
  1. При избора на фирма за ремонт е много важно да се запознаете с нейната работа, която се нарича „от първа ръка“. Ако харесвате покрива на съседна къща, тогава не се колебайте да попитате собствениците на този имот за фирмата, извършила монтажа на покрива. Също толкова важно, а понякога и от голямо значение, е наличието на положителни отзиви за компанията в интернет. В прегледите на определена организация можете да научите огромно количество необходима информация.

По този начин, като следвате тези прости съвети, можете да си спестите главоболие в бъдеще.

Не мога да не кажа, че Билдинг Корпорейшън 98 напълно отговаря на всички тези критерии, но окончателният избор, разбира се, е ваш.