Изберете страница

Подмяна на фасадни плоскости на покрива

11.18.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Дъската, покриваща рафтовите крака, е порутена. Трябва да бъде извършена подмяна. Най-вероятно е изгнила, защото не е била достатъчно защитена и върху нея е попаднала влага.

Демонтаж на таблото

Ако дъската е закована само с няколко пирона, няма да е трудно да я демонтирате. Моля, имайте предвид, че ако дъската не е била закована правилно, краищата на няколко крака на греди са били повредени. Затова трябва да подсилите повредените места с пръти, върху които трябва да прикрепите нова дъска.

Измервания при подмяна на фасадни плоскости

След като определите колко от стария гредиен крак се е разпаднал, измерете дължината на прътите, които трябва да се актуализират.

Монтирайте 2 нови пръти с чифт самонарезни винтове от неръждаема стомана на онези места на старите рафтови крака, където няма повреди.

Транспортир ще помогне да се постигне правилният ъгъл на наклон на дъската, покриваща рафтовите крака. Монтирайте го под същия ъгъл като ъгъла на покрива. Когато ъгълът е зададен, затегнете гайката на транспортира. С помощта на гониометър прехвърлете ъгъла на наклон на покрива към дъскорезницата (задайте същия ъгъл).

Сега определете от колко дълга дъска имате нужда. В нашия случай това е 2 метра, така че краищата му да се простират отвъд ръба на покрива.

Отрежете нова импрегнирана борова дъска с размери 25 х 100 мм според нашите измервания. Следва подмяна.

Преди монтажа

Преди да монтирате дъската, маркирайте местоположението на рафтовите крака върху нея. Това ще помогне да се уверите, че дъската е прикрепена правилно.

Сега отрежете дъската под ъгъл от 10 градуса. Най-удобният начин да направите това е на дъскорезница. Но нашата дъска се нуждае от защита от сняг и дъжд. За да направите това, подгответе друга дъска, която по-късно ще инсталираме върху първата.

Направете втора дъска, като използвате тази, която вече сте подготвили като шаблон. Сега свържете двата елемента.

Поставете първата дъска и поставете перпендикулярно на нея отгоре – втората дъска, както трябва да бъде извършена подмяна.

Подравнете го така, че да стърчи на 1 см от ръба на първата дъска. Сега начертайте линия по цялата дължина на дъската, на 1 см от ръба.

Свържете дъските заедно с 62 мм пирони от неръждаема стомана с помощта на пистолет за пирони. По начертаната линия можем лесно да определим къде да забиваме пирони.

За да направите фугата напълно водоустойчива, нанесете полиуретанова пяна по целия външен ръб.

Инсталационни работи

Дори преди да сглобим 2 дъски, маркирахме местоположенията на рафтовите крака, като поставянето на дъска, покриваща ясно гредите върху тях, няма да е трудно.

С помощта на пирони от неръждаема стомана закрепете конструкцията, като забиете по един пирон във всеки крак. Това е за да се гарантира здравината на нашата конструкция. Всичко е готово. Покривът вече е напълно защитен от влага. Направена е подмяна на челните дъски.

Забележка

Горната дъска трябва да е достатъчно широка, за да покрие първия завой на покривното покритие. Това ще предотврати проникването на дъждовна вода в дъската, покриваща рафтовите крака.