Изберете страница

Подмяна и ремонт на покрив. Kак да обезопасите района ?

11.24.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Подмяна и ремонт на покрив. Kак да обезопасите района ? Полагането на покрива е труден, отговорен и опасен бизнес, тъй като е необходимо не само да се държи здраво за покрива, но и да се извършват сложни мерки. Такава работа трябва да се извършва от хора с богат опит, които знаят за всички предпазни мерки. Начинаещите майстори трябва да ги проучат, преди да монтират покрива на височина.

Подготовка. Kак да обезопасите района ?

Преди да започнете да монтирате покривния материал, трябва да се извърши следната работа на повърхността на земята:

от земята до покрива монтирайте дървени водачи, по които материалът ще се издигне;

разглобете материала на земята, поставете го отделно за всеки наклон;

изчистете района и оставете само листове материал.

Работата трябва да се извършва само при тихо и сухо време. В противен случай съществува опасност от материални щети и наранявания. Преместването на листове покривен материал трябва да се извършва само вертикално. Ако листът има голяма структура, той трябва да се държи във всички ъгли.

Инженеринг за безопасност. Kак да обезопасите района ?

Можете да защитите себе си и вашите колеги по време на монтажа на покрива само като спазвате мерките за безопасност. С целия опит, знания, наранявания на работното място не саникой не е застрахован.

Как да се предпазите при монтаж на покрива

Ето защо винаги трябва да обезопасите и да следвате прости правила:

цялата работа трябва да се извършва с ръкавици, за да се избегне попадането на ръцете ви върху метала;

монтирайте покрива в меки, стабилни обувки;

преместете краката си по наклона в отклонения, успоредно на наклона (не трябва да стъпвате с краката си на завоя, има риск от загуба на баланс и счупване на материала);

прилагайте застраховка, независимо от височината на конструкцията;

не забравяйте да изчистите земята от различни отпадъци;

вземете материал от предния ръб със заседнала форма;

за да избегнете риска от подхлъзване и да се обезопасите, трябва да ходите по покрива с  внимателна стъпка. Мерките за безопасност не трябва да се пренебрегват, тъй като материалът може да бъде специално обработен и обработката може да има хлъзгава текстура.

За да работите върху покриви с наклон над 10 градуса, е задължително да използвате парапети и други огради. Ако покривът е представен с ъгъл повече от 20 градуса, тогава в допълнение към парапетите трябва да се монтират пешеходни мостове с ширина три метра и преносими стълби с ширина 30 сантиметра.

За да работите с разрушени жилища, е наложително да се изготви предварителен план за поставяне на специални пътеки и да издърпате мрежи между тях за застраховка. Благодарение на такива устройства е възможно да се смекчи падането на човек, ако се спъне.

Силният вятър с валежи са основните причини за спиране на всички работи по време на монтажа на метални плочки. Не е препоръчително и чаршафите да се оставят свободни. Ако инсталацията не може да бъде завършена до крайния резултат, покривният материал трябва да бъде отстранен. Листът ще отлети при силен порив на вятъра, причинявайки вреда на непознати и имущество. Освен това ще навреди на съществуващото покривно покритие.