Изберете страница

Течащият покрив е огромна неприятност, която за съжаление периодично се случва. Когато покривът тече, цялото вътрешно пространство на сградата остава незащитено, което води до редица неприятности. В такива случаи трябва да се помисли за фирма, която е специализирана в отстраняване на течове от покрива. Остраняване на течове от покрива

Ако се установи теч, този факт не може да бъде пренебрегнат. Необходимо е да се търсят повреди на покрива възможно най-бързо и те да бъдат отстранени.

Какви са причините за течове на покрива?

Основните причини могат да бъдат – дизайнерски грешки, нарушение при поставянето на нов покрив, подбор на некачествени материали, износване на покривни конструкции.

Покривната конструкция се влияе от атмосферни важели под формата на дъждове, статични натоварвания от сняг, градушка и други.

При отстраняване на течове от покрива трябва да се направи цялостна диагностика, защото понякога е трудно на пръв поглед да се определи защо покривът тече.

За различните видове покривно покритие има различна специална технология при ремонт.

При покриви направени с керамични керемиди, трябва да знаем, че това е сред най-трайните покривни материали. Работата с този вид материал не изисква много време и разходи за отстраняване на теч. Изместването на една или повече части от покритието, както и пукнатини, могат да застрашат херметичността на покрива. С помощта на лак можете да увеличите експлоатационния живот на покривния материал. След обработката на керамичната повърхност се образува водоустойчив слой. Остраняване на течове от покрива.

Ако наклонът на покрива е направен под ъгъл до 20 °, тогава е достатъчно да замените повредените фрагменти без допълнителни хидроизолационни мерки. В случай, че наклонът достигне 50 °, тогава в местата на закрепване с винтове и скоби, е възможно изтичане и повреда на хидроизолационния слой. Ще се наложи цялостен демонтаж на покрива в засегнатата зона.

Металният покрив е много здрав и издръжлив.

Но в резултат на разхлабването на крепежните елементи се образуват малки пукнатини, които могат да бъдат запълнени с уплътнител. По-големите дупки изискват подмяна на един или повече листове метални керемиди с демонтирането на хидроизолацията на покрива.

Отстраняване на течове от покрив с битумни керемиди е сравнително лесен процес. Необходимо е да се премахнат засегнатите керемиди, да се обработи повърхността и да се поставят нови като внимателно се покрият фугите. Недостатъкът на този вид покрив е, че под въздействието на слънцето керемидите се слепват и трудно се отделят една от друга.

При мекия покрив пукнатини, счупване, проникване на мъх, подуване, застой на вода и неравности са индикация за нужда от превантивна поддръжка на покрива.

На предварително изсушената повърхност на мястото на повредата можете да приложите кръпка покривен материал и да го фиксирате с мастика или специално лепило. Поливането с битум е подходящо и за дребни ремонти.

Ако има множество повреди или се установи теч на покрива, ще трябва да се извърши основен ремонт. Цялото покривно покритие се демонтира до дървения под. След отстраняване на причината, покривът се преполага отново според технологията.

Течовете на покрива представляват сериозна заплаха не само за строителството на къщи и електрическите кабели. Мухълът по тавани и стени води до разпространение на гъбички, които са опасни за човешкото здраве. Поради постоянна влага, хроничните белодробни заболявания и алергичните реакции се влошават. Остраняване на течове от покрива

Навреме откритите щети ще изискват минимум разходи за ремонт. Обърнете се към професионалистите в отстраняване на течове от покрива – фирма за ремонт на покриви Билдинг Корпорейшън 98!