Изберете страница

Ондулин или битумни херпес зостер – фирма за инсталиране в София

06.20.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Ондулин или битумни херпес зостер

Ако планирате да покриете покрива с ондулин и искате да научите повече за него, тогава ще се интересувате от следните данни. Ондулинът се състои от:

Фибростъкло с висока якост;

От двете страни е покрит с битум с подобрено качество;

Горният външен слой е базалтов прах;

Долна част – устойчиво на замръзване битумно-полимерно покритие;

Защитният слой на долната част е силиконов филм.

Освен това битумът съдържа различни полимерни добавки, които го правят траен. Теглото на меките плочки е незначително, 5 кг на 1 кв. м. Формата и цветът са различни. Това ви позволява да създавате художествени мозайки и да прилагате ондулин върху покриви от сложни конструкции и форми. Ондулин запазва красив естетичен вид за дълго време.

Инсталиране на ондулин

Мекотата и гъвкавостта на битумните херпес зостер прави възможно монтажа им самостоятелно.

На първо място, трябва да направите чертеж на равнините на покрива.

След това, след като сте решили формата и цвета на битумните плочки, решете какъв ще бъде чертежът.

Ако това е плочка, разположена в редове, тогава разходите за покриване ще бъдат много по-малко. Но ако не сте ограничени във средствата и искате покривът ви да бъде шедьовър, тогава трябва да запомните, че мозаечното оформление на битумни керемиди трябва да се спазва във всички равнини на покрива. Или има фрагментарни области.

Това е последвано от изчисляването на цената на броя на плочките на квадратни метри.

Също така трябва да изчислим броя на квадратните метри, като вземем предвид скосите, за да определим количеството ПДЧ или OSB, които трябва да лежат в плътни листове.

След необходимите изчисления и закупуването на материал, пристъпваме към подготовката на OSB. След като маркираме щитовете и ги приспособим към необходимите размери, ние ги приковаваме към гредите, така че външната страна на покрива да е идеално равна.

Не забравяйте да запомните за вентилацията, защото след определено време това ще съкрати живота на битумната плочка. За целта поставяме специален субстрат върху OSB плоскостите, който ще удължи експлоатационния живот. Ако вашата битумна керемида има допълнителен самозалепващ се слой отдолу, това ще ускори монтажа.

Особено внимание трябва да се обърне на ъглите на покрива, билото, стрехите и конструкциите със сложни форми. На тези места полагането на битумни керемиди трябва да бъде особено внимателно.

Трябва също да се отбележи, че при цялата привидна лекота, работата с ондулин или битумни плочки изисква умения и способности. В този случай, по-добре да поканите нашия екип от професионалисти.