Изберете страница

Наклонен/скатен покрив гр.София -фирма за ремонт и изграждане

06.02.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Наклонен/скатен покрив

Поради високите цени за демонтиране на скатния покрив, много разработчици се доверяват на специализирани компании да извършат такава важна операция, която е необходима за постигане на качествените показатели на основния ремонт на покрива. Ние от Билдинг Корпорейшън 98 сме точно такава комания от специалисти в бранша, за която клиентите са пръв приоритет.

Когато наклонен/скатен покрив гр.София се демонтира, процедурата е следната:

наложително е да се фиксира покривът на тавана с временни стелажи и носачи;

кабелите на всички радиокомуникационни устройства (телевизия, радио) ще трябва да бъдат премахнати;

разглобява се цялото ВиК оборудване, премахва се окабеляването и електрическото оборудване;

коминът се разглобява; Ремонт наклонен/скатен покрив гр.София

премахват се рекламни плакати;

процесът на отстраняване на самия покривен материал се извършва и отстрани на билото;

когато отстраняването приключи, топлоизолационните слоеве се отстраняват, хидроизолацията се отстранява;

ако възникне необходимост, фермите се разглобяват.

Как да го замените с нов?

Ако се налага основен ремонт или цялостна подмяна на покривни конструкции, днес практически няма ограничения за избора на материали за нов тип покритие. В случай на подмяна на покрива с помощта на старата гредична система, експертите препоръчват използването на метални керемиди или велпапе. И двата материала ще покрият всички недостатъци на предишния покрив (те съществуват с всеки стар покрив).

Подмяната на материала на покрива от шисти с друг започва с премахването на шисти и визуално тестване на гредите. Ако се открият следи от активността на гнилостни бактерии или увреждане на конструкцията, всички повредени дървени части се елиминират и заменят с нови. Ремонт наклонен/скатен покрив гр.София

След това хидро-бариерните слоеве наклонен/скатен покрив се разпространяват, те се закрепват към цялата площ на конструкцията на гредите с помощта на строителни телбодове. След това щайгата се монтира. Лъчът е инсталиран строго под ъгъл от 90 градуса спрямо билото, с негова помощ се извършва окончателното фиксиране на слоя хидро-бариерни слоеве. След това, при инсталиране на решетката, решетките са прикрепени към гредите, същата секция като гредите (най-често 20×125 mm).

Началото на монтажа на решетките се случва от краищата. Необходимо е да се провери точността по време на инсталационния процес. Това се прави с дантела, закрепена по диагонал.

Важно при неплосък покрив !

Необходимо е да се полагат листове метални плочки в посока отдясно наляво, тъй като те имат своя собствена система за закрепване. С правилния стил, целият процес при ремонт наклонен/скатен покрив гр.София ще премине с висока скорост и без забавяне. Ако се открият изпъкнали части, те се отрязват с мелница. По време на монтажа, долният ръб на всеки панел трябва да бъде приблизително 8-9 см под нивото на гредите.

За да замените шиферното покритие с профилирано, трябва да се има предвид, че профилираният лист се произвежда в различни формати. Необходимо е да се подготви материал с ширина 98–180 см и дължина 6–8 м. Началото на подмяната на покривното покритие при неплосък покрив се извършва по същия начин, както при подмяна с метални керемиди. Първо, те демонтират шисти и проверяват системата на гредите.

Ако гредите не предизвикват оплаквания, върху старата гредична система се полага слой хидроизолационно покритие, това се прави с припокриване (предпоставка). Наложително е да залепите хидроизолацията от край до край между парчетата, като използвате самозалепваща се лента. За тази цел, обикновено се използва минерална вата. Самите листове от велпапе се монтират от края на покрива в една или две вълни (това зависи от вида на покрива). Там, където се извършва припокриването на листовите панели, е необходимо висококачествено залепване.

Ако ъгълът на наклона на покрива е незначителен, се препоръчва допълнително уплътняване. Материалът се закрепва към щайгата само с помощта на специални самонарезни винтове, оборудвани с гумени уплътнения.

Съвети за строители

се придържате към следните експертни съвети:

най-добре е да демонтирате покрива с екип от поне двама души;

необходимо е да се разглоби системата на гредите от екип, който включва 2-3 дърводелци и специалист по такелаж;

в съответствие с разпоредбите за безопасност, осигуряването на всички служители с предпазен колан е задължително. Ремонт наклонен/скатен покрив гр.София