Изберете страница

Монтаж на улуци и водосточни тръби, видове улуци, всичко, което трябва да знаем!

08.01.2020 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Много хора подценяват нуждата от подмяна на улуци, а това може да доведе до множестно проблеми и нужда от сериозни ремонтни дейности! Улукът – тази съставна част от дома, която предпазва покрива и къщата от наводнение. Неговата роля е да събира водата, която тече по наклона на поривната конструкция.
Да започнем с кратка характеристика на различните видове улуци. Те се различават по материали, от които са изработени, както и по форма и различно напречно сечение.
Нека разгледаме видовете улуци спрямо материала на изработка:
Покривни стоманени улуци – стоманата с полимерно покритие, е най-достъпният материал. За метални улуци, който съчетава у себе си качество и разумна цена. Срокът за експлоатация е по-висок, улуците се предлагат и в различна цветова гама.
Покривни медни улуци – се считат за най-издръжливите и надеждни улуци. Силата и устойчиостта на медта към влиянието на околната среда води до факта, че тези улуци могат да издържат дори повече от експлоатационния живот на самата сграда. Медта е естествен и екологичен материал, с който се работи изключително лесно, защото има равномерна маса.
Покривни алуминиеви улуци – алуминият се използва по-рядко като суровина за производство на улуци, обаче има завидна устойчивост на корозия и издръжливост. Неговият експлоатационен живот продължава минимум 70 години, което го прави добър избор. Също така може да се намери богат избор от цветни решения, а подлежи и на боядисване.
Покривни улуци от неръждаема стопана – те са по-рядко предпочитани. Въпреки че са надеждни и дълготрайни, те се изработват трудно и се предоставя по-малък диапазон от размери в сравнение с други видове.
Покривни PVC улуци – изключително популярен избор последните години. Те са изработени от висококачествени материали, леки и издръжливи. Благодарение на специални добавки, са устойчиви. На неблагоприятни природни влияния, корозия, химични влияния и ултравиолетови лъчи. Тяхната дебелина е 2-3 мм. Има голям брой вариации във формите на улуците и тръбите – кръгли, квадратни, овални. Цветовата схема при тях също е разнообразна. Предпочитани са, защото в сравнение с други материали, са достъпни като цена и имат сравнително лесен начин на монтаж.
Трябва да се има предвид, че спрямо материала на улуците и тръбите, има и различни начини на монтиране, с които нашите експерти са запознати.
Добрият монтаж на улуци и водосточни тръби, е сложен процес, преди който се правят множество изчисления и проучвания, а спрямо изборът на материал, монтажите са различни.
При правилно и качествено монтирани улуци и водосточни тръби, няма да имате дълги години проблеми с тях!
При избор на екип за монтаж на улуци и водосточни тръби, можете да разчитате на нас – Билдинг Корпорейшън 98! Дългогодишният ни опит в подмяна на улуци и водосточни тръби, ни помага да дадем правилни насоки на нашите клиенти и да намерим най-подходящото решение за тях.