Изберете страница

Монтажни дейности. Покрив по ваш избор. Кое е по-добре?

02.04.2022 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Изборът на материал за покрива е сериозен въпрос, особено на фона на толкова голям и разнообразен избор. Къщата винаги е строена, както се казва, от векове. И всички материали трябва да бъдат избрани с такова око. Прегледът на всички видове покривни материали в тази статия ще даде представа за техните свойства и ще ви помогне да направите правилния избор. Монтажни дейности: разнообразие от материали и техните свойства.

Може да се каже, че шистите са класически покривен материал. В модерната версия може да бъде в различни цветове. Сред предимствата на този материал са здравина, издръжливост, пожарна безопасност (шистите не горят), антикорозия, отлична звук и хидроизолация, устойчивост на замръзване. Най-добрата част е ниската цена. Недостатъците на шистите са свързани повече с монтажни дейности и транспортиране, отколкото с предназначението му. Той е доста крехък и има голямо тегло.

Покривният филц е доста популярен материал, особено при изграждането на помощни помещения. Монтажни дейности.

Покривният филц е лек, издръжлив, дава възможност за работа с покриви под всякакъв ъгъл. Недостатъци – висока запалимост и ниска якост.

Ондулин или битумен шисти – този материал е доста издръжлив, абсолютно екологичен, много издръжлив, сравнително лек, а също и лесен за монтажни дейности, има повишена устойчивост на влага, перфектно изолира шума и съхранява топлина. Недостатъците включват ниска пожарна безопасност и липса на устойчивост на замръзване.

Металната плочка е профилирана стомана със защитен слой от цветно полимерно покритие.

Предимствата на металните плочки включват: висока якост, ниско тегло, лекота при монтажни дейности, издръжливост, херметичност, абсолютно естетичен външен вид и богато разнообразие от цветове. Металната плочка е в достъпен ценови клас. Недостатъците включват ниски звукоизолационни свойства.

Мек покрив, гъвкави керемиди – многослоен материал, състоящ се от битум, подсилващи фибростъкло, самозалепващ се слой и бронирано покритие от фолио или прах. Предимствата на този материал включват здравина, устойчивост на топлина, добра звукоизолация, топлопроводимост, устойчивост на замръзване, лекота и устойчивост на влага. Интересното е, че меките плочки имат еластичност и това ви позволява да реализирате най-смелите дизайнерски проекти. Минуси: висока опасност от пожар, сложност на монтажа (необходими са определени климатични условия), освен това е доста скъп материал.

Покривна стомана. Основният недостатък на металния покрив е ниското ниво на звукоизолация. Предимствата включват ниска цена, лекота на монтажни дейности, висока устойчивост на износване, издръжливост. Покривът от цветни метали също има високи антикорозионни свойства.