Изберете страница

Метални покриви

Един от най-често срещаните видове покриви е желязото.Метални покриви Материалът е колкото надежден, толкова и скъп. За щастие сега имаме възможността да избираме от голям брой начини, в зависимост от издръжливостта, външния вид и, разбира се, цената на материала.

Покрив от поцинкована ламарина

Дори преди половин век плоските листове от поцинкована стомана бяха доста популярен материал за покриви у нас. Само азбестовият шисти може да спори с популярността и наличността на поцинковане.

Поцинкованата стомана е доста издръжлив материал. Първата корозия настъпва едва след 10-15 години. В продължение на десет години поцинковането е непокътнато, след като е покрито с боя на маслена основа и тази процедура се повтаря 2-3 пъти годишно.Метални покриви

Трайността на покрива зависи до голяма степен от полаганите грижи. Смята се, че експлоатационният живот на покрива от поцинкована ламарина е 25-30 години. Всъщност в градовете можете да намерите красиви покриви, направени от следвоенна добра поцинкована стомана, които успешно стоят повече от половин век. Значителното боядисване значително удължава живота на метала. Метални покриви

Поцинковането дава възможност да се правят покриви в практически различни комбинации, включително извити.

Металният покрив е лек, не изисква трудна обшивка, дава възможност да се премине с конструкция на гредите, направена от компоненти с малко сечение. Рамката на рамката трябва да бъде непрекъсната с междина от 5-8 мм между дъските. Правилно направените метални покриви са напълно херметични.

Пространството под покрива със сигурност трябва да се вентилира, с други думи, в зоната на билото трябва да има отвори или да се вентилира самото било. Нежилищните тавани се проветряват през отвори в фронтоните. Според нормите наклонът на покрива трябва да бъде най-малко 18.

Не обръщайки внимание на очевидните предимства, поцинкованият покрив се отказва от собственото си положение и рядко се използва. Самата стомана е относително евтина, но покривното покритие е трудоемко. Делът на ръчния труд е голям. В края на краищата, всеки лист трябва да бъде подготвен и всички гънки (връзки на листа) трябва да бъдат завършени ръчно.

За да направи шева непроницаем, върху него се прави сложна ключалка. Трябва също да се каже, че на плоски метални покриви е направена сложна дренажна конструкция към структурата на дъждовната вода в надвесната зона на стрехите.

Недостатъците на нискокачествените поцинковани плоски метални покриви са често срещани като цяло.

  1. Пповишена влага или лед на повърхността и навътре в метала;
  2. отчетлив шум по време на дъжд;
  3. в жегата металът се загрява много на слънце;
  4. липса на заземяване и мълниезащита.

Металните плочки са много лесни за завършване. Забранено е да се реже с ъглошлайф, като се използват абразивни дискове за метал. Използвайте само добри метални ножици, в тази версия краят на листа не корозира.

След извършване на инсталационната работа, всички листа трябва да се комбинират помежду си със специализирани проводящи проводници и да се заземят. Металът има качеството на акумулиране на електростатично състояние и в специфични ситуации може да възникне пожар и електрически разряд на дървените конструкции. Това явление е рядко, но трябва да се вземе предвид.

Металните плочки имат доста отлични показатели по отношение на цена / трайност / красота.