Изберете страница

Метални покриви гр.Пловдив. Ремонт на стар покрив при течове.

06.08.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Метални покриви гр.Пловдив. Въпреки че металните покриви се считат за много издръжливи, в хода на тяхната експлоатация периодично ще са необходими рутинни ремонти, за да се заменят повредените зони на покритието. По време на това се монтират кръпки, елиминират се пукнатини, извършва се боядисване.

Видове железни покриви

За производството на метални покриви могат да се използват поцинковано желязо, титан-цинк, алуминий или мед. За да се предпази покривното желязо от корозия, върху тях се нанася боя, метални оксиди или специални полимери.

Ремонтът на метални покриви гр.Пловдив се предшества от подготовката на повърхността му.

Първата стъпка е премахването на прах, ръжда и други замърсители: за тези цели се използват метла и четка. Почистването на ръждясали места се извършва с метални четки, със задължителното почистване на получения прах. Също така повърхността се проверява за пукнатини и дупки: обикновено това е резултат от небрежно боравене с лопата, докато се отстранява сняг от покрива.

Когато ремонтирате покрива на частна къща със собствените си ръце, е неудобно да го инспектирате сами, препоръчително е да се привлече подкрепата на поне един асистент. Един човек е поставен на тавана, като му дава дълга пръчка, вторият е на върха на покрива, като има креда с него.

Отвътре е много по-удобно да се откриват дупки, за които асистентът с пръчка информира, като почуква върху метален лист. Слънчевите дни са най-подходящи за такава процедура, която ще позволи да се забележат и най-малките дупки. Придружител ремонт на метални покриви гр.Пловдив веднага отбелязва с креда мястото на дефекта. След приключване на проучването на цялата площ на покрива можете да пристъпите към отстраняване на откритите недостатъци.

Начини за ремонт на стар покрив от течове

Локалният ремонт на метални покриви гр.Пловдив от течове се извършва с помощта на два вида лепенки: по ширината на картината и междинни. По първия начин се елиминират дефекти по равнината, при втория – по хребетите или близо до тях. Като пластир се използват листове с необходимия марж за размера на мястото на износване (необходими са надбавки за присъединяване). Повредената зона се отваря и закърпва към старото покритие. Ако се поправят леки склонове, свързващите секции могат да бъдат запоени.

Преди монтажа лепенките се покриват с ленено масло, а след монтажа се боядисват с устойчив на атмосферни влияния състав. По същия начин е необходимо да се обработят свързващите области, за да се избегне ръждясване. Ако размерът на отвора не надвишава 200 mm, за направата на лепенката се използва брезент, чул или дебел плат. За затваряне на малък отвор до 30 мм се използват горещ битум, червен оловен шпакловка или специална мастика. Около дефекта е необходимо да се почисти площ от 30-40 мм, последвано от двустранно покритие.

Пластирите от плат и чул са импрегнирани с течна маслена боя, която съдържа естествено ленено масло с натрошено олово или желязно червено олово. Тъканта трябва да бъде добре изсушена преди импрегнирането. Времето за импрегниране е 10-15 минути. След това пластирът се извива и се поставя над отвора: изглаждането и фиксирането се извършва с твърда четка. Ремонт на метални покриви гр.Пловдив

Обръща се голямо внимание на краищата на пластира. Обикновено отнема около седмица за изсъхване на лепенките, след което можете да боядисате цялата повърхност на покрива. Ремонт на улуци, надвеси, улуци и надвеси на стрехите се извършва много по-често, поради по-голямата уязвимост на тези зони по време на отстраняването на сняг и лед.

Ако дефектите представляват по-голямата част от цялата площ на покрива, тогава той трябва да бъде напълно променен. Метални покриви гр.Пловдив

Тази процедура има същия алгоритъм на действие като полагането на нов материал. Демонтираните листове могат да се използват за украса на южната страна на склоновете, след като преди това са почистени, изрязани и покрити с боя или ленено масло.

За подреждане на долина, стрехи или друга критична част на покрива се препоръчва да се използват само нови метални листове. Преди пресоване всички гънки се обработват с шпакловка върху желязо.

Използвайте за ремонт метални покриви гр.Пловдив – рулонни материали

По-евтин вариант за ремонт на метален покрив е използването на ролкови материали.

В този случай се спазва следната процедура:

Ремонт на решетката.

Възстановяване на улуци и склонове.

Фиксиране на подути и разкъсани фрагменти върху ноктите.

Почистване на покрива с телена четка.

Полагане на ролков материал в надлъжна и напречна посока към стоящия шев.

Подплата от двете страни на триъгълни летви с еднаква височина с фалца.

Полагане на горещ битум и покривен филц.

Процедурата се извършва от стрехите до билото: всеки следващ ред трябва да има припокриване от 8 см върху предишния. За да се улеснят полагането на напречните ленти, стоящите гънки се огъват към равнината на покрива.