Изберете страница

Мансардни покривни конструкции на къщи с модерна архитекура

07.11.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

МАНСАРДНИ ПОКРИВНИ КОНСТРУКЦИИ

Хип покрив с таванско помещение е идеален, ако искате рационално да използвате подпокривното пространство.

Тандемът на тазобедрените и полубедрените покриви от тъмен цвят прекрасно поставя белите фасади на полудървесната конструкция.

Подреждането на таванско помещение с мансардни прозорци ще ви позволи да поставите няколко светли и просторни дневни под покрива.

Таванското помещение може да бъде осигурено не само под тазобедрения покрив на основната сграда, но и над пристройката към къщата. Например над гаража.

Ако решите да построите бюджетна къща в английски стил, тогава най-добре е да вземете клинкер или декоративен камък. С тях ще довършите фасадите и ще покриете тазобедрения покрив с материал, имитиращ керамични плочки.

Мансардни покривни конструкции. Покрив с мансарден прозорец

Най-често капандурите на тавана са покрити с двускатен покрив. Този дизайн е в добра хармония с тазобедрения покрив на къщата, при условие, че паралелните склонове са еднакви.

Контрастното покритие на покривните прозорци ги кара да се открояват от покрива.

За да бъде таванското помещение по-удобно, често се комбинират капандури с балкони.

Мансардните прозорци могат да играят ролята на изразителен акцент на покрива, особено ако имат полукръгла форма.

Мансардни прозорци с различни размери на фронтоните са отличителна черта на къщи с хип покрив и таванско помещение в европейски стил.

Къщи с еркерен прозорец

Еркер често се превръща не само в грандиозен фасаден елемент. Но също така ви позволява да създадете уютна и добре осветена зона в хола, трапезарията или спалнята. Мансардни покривни конструкции.

За покриване на полукръгъл прозорец на еркера, стърчащ отвъд фасадата, се използват калници и конични конструкции. Те са в идеална хармония с тазобедрения покрив.

Еркерът често служи като един вид „пръчка“, върху която са нанизани всички етажи на къщата или модерната вила с каскаден хип покрив.

Четиривалентни покриви

Четирискатен хип покрив е традиционен вариант за къщи в английски стил Тюдор. Тази архитектура се отличава с хармонична комбинация от тухлена зидария, фахверкови и естествени покриви под формата на керамични или шисти плочки.

В допълнение към впечатляващия хип покрив, архитектурата на Tudor English се характеризира с многостепенни триъгълни фронтони с големи сводести прозорци.

Фронтоните са разположени както по оста на сградата, така и асиметрично, те играят ролята на закачлив елемент на фасадата на сградата.

Най-трудното при подреждането на тазобедрен покрив е съчленяването на покривни конструкции. Те покриват няколко жилищни обема в случай на сложно оформление на къщата. Мансардни покривни конструкции.

Покривът на беседката на снимката е класическа версия на четирискатна хип конструкция с два трапецови склона и два триъгълни склона. Такъв покрив е оптимален за различни стопански постройки: павилиони, гаражи, летни кухни.