Изберете страница

Къщи с асиметричен покрив и нестандартна визия.

08.28.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Къща с асиметричен покрив от бар: плюсовете и минусите на проекта:
Всеки бъдещ собственик на жилище иска домът му да бъде функционален и практичен. Естетическата привлекателност и необичайният външен вид на жилищна сграда обаче също не са последните определящи фактори при избора на сграда от бар за постоянно или временно пребиваване. Един от интересните варианти е къщата с асиметричен покрив, който има нестандартна визия.

Предимства и недостатъци

Този дизайн се основава на триъгълник, който има различни ъгли. Оттук и различният размер на всеки наклон: единият наклон е по -голям от другия (и съответно натоварването върху тях също се различава).

Основните предимства са:
възможността да се подреди вътрешното пространство на таванския етаж по интересен начин;
нестандартен външен вид на цялата дървена жилищна сграда; асиметричен покрив
възможността да направите таванското помещение просторно и удобно.

Сред недостатъците са:
трудности при изчисляване на натоварванията и количеството материал, необходим за строителството;
увеличаване на финансовите разходи по време на строителството;
сложността на ремонтните работи по време на работа. асиметричен покрив
дървена селска къща с наклонена покривна конструкция

Характеристики на конструкцията на асиметричен покрив и изчисленията на покрива

Доста е трудно да се направят всички необходими изчисления за правилното издигане на такава конструкция на греди: натоварванията на всеки от склоновете са различни, поради което самата система на гредите ще има малко подобни елементи. Някои части ще трябва да бъдат удебелени, други ще трябва да бъдат подсилени.

В този случай нестандартното вътрешно пространство на таванския етаж ще бъде много уютно, а наклонените стени могат да бъдат умело скрити зад специални вградени гардероби. Къщите, изработени от ламиниран фурнир 6×8 с подобна рафтова система, имат отлично ниво на комфорт и надеждност.

Едно от значимите предимства на асиметричния покрив е инсталирането на таванския етаж на не стандартни наклонени прозорци, а вертикални прозоречни конструкции. Това затруднява навлизането на вода вътре. Някои дори добавят малък балкон.

Асиметричните покриви на къщи (снимките могат да бъдат намерени в интернет при поискване) изглеждат доста стилни и ще направят всяка жилищна сграда привлекателна и нестандартна на външен вид. И с правилния избор на покривен материал, можете да получите абсолютен шедьовър. Тук са важни само наличието на средства и най -смелите решения.

Наклонена покривна конструкция с асиметричен покрив.

Цената на дървените къщи зависи от много фактори. Нека разгледаме по -отблизо някои от тях.
Сезонно или постоянно пребиваване
Ако планирате да живеете в дървена конструкция не през цялата година, а само през лятото, тогава лятна вила 6х8 е точно това, от което се нуждаете. Цената на такава къща ще бъде значително по -ниска от сградите за постоянно пребиваване. За сезонен живот е подходяща едноетажна дървена къща с веранда или тераса, където можете да съхранявате оборудване или други градински принадлежности. Основният строителен материал тук ще бъде греда с малка секция, това значително ще спести пари. Основата на лента или купчина е подходяща като основа за селска къща.

За да живеете в къща през цялата година, ще трябва да похарчите повече финансови ресурси. Най-често в този случай се изгражда таванско помещение или пълноценен втори етаж. Тук се използва шина с по -голямо сечение (профилирана или залепена, втората опция ще струва много повече).

Какво определя цената на къща от бар?

Помислете за основните показатели, които трябва да се имат предвид при изчисляване на общата цена на къща:
Цената на целия строителен материал, който ще е необходим при изграждането на къща от 6х8 бара (материал за основата, стените, покрива). асиметричен покрив
Цената на строителството на жилищна сграда.
Транспортни разходи (доставка на материал до строителната площадка и т.н.).
Цената на допълнителните услуги, ако има такива.

Сред факторите, които оказват голямо влияние върху цената, може да се отбележи:
Типичен или индивидуален проект. Във втория случай могат да възникнат допълнителни разходи.
Характеристики на оформлението: подреждането на стаите, броят на преградите между стаите и т.н.
Вид на строителния материал. Има голяма разлика в цената между профилирани и залепени греди. Също така е важно предварително да се определи напречното сечение на дървения материал.
Допълнителни монтажни работи, ако е необходимо.
проект на къща от бар с наклонен покрив

Цялата информация за проектите на компанията  можете да получите по телефон или имейл. Ако имате въпроси, моля свържете се с нас.