Изберете страница

Керамични плочки. Подреждане на топъл покрив

05.15.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Компетентният и висококачествен монтаж е едно от най-важните условия за трайността на услугата с керемиден покрив. Помислете за основните етапи на подреждането на топъл покрив или таванско помещение. Подреждане на топъл покрив. Керамични плочки

Монтажът на керамични плочки не се различава много от монтажа на минерални плочки. Като подготвителна стъпка керемидите се разпределят равномерно по периметъра на покрива. С помощта на специални куки от задната страна плочките се фиксират върху летвите на обшивката в посока отдолу нагоре и отдясно наляво. Плочките се съединяват заедно с помощта на ключалки – вертикални и хоризонтални. Полученото покритие от плочки се държи на покрива само чрез собственото му тегло. В повечето случаи, само редовете керемиди по периметъра на всеки наклон изискват допълнително закрепване.

При големи ъгли на наклон на покрива, както и в райони с по-силни ветрове, плочките се фиксират допълнително с помощта на специални скоби. Те противодействат на вятъра и значително улесняват работата на екипа. Като се има предвид, че керамиката е трудна за пробиване и не могат да се направят дупки в плочките за самонарезни винтове, скобите са добра алтернатива. Подреждане на топъл покрив. Керамични плочки

Разлики в монтажа на керамични и минерални плочки

Вълновите керамични плочки са предимно едновълнови, за разлика от минералните. Не могат да бъдат с полуформа – невъзможно е да се разделят на две симетрични половини. Керамичните плочки са двуслотови, имат две ключалки – вертикална и хоризонтална. В този случай, припокриването между горния и долния ред плочки е по-малко от това на минерала, който има само една ключалка.

Препоръчителният ъгъл на наклон на покрива за керамични керемиди е 16 °. За вълновите минерални плочки той ще бъде 22 °, тоест малко по-голям от този за керамичните керемиди. Размерите на обикновените керемиди се различават от минералните керемиди. Поради това размерите трябва да се вземат предвид при изчисляване на стъпката на обшивката и ширината на покрива.

Всички съвременни керамични плочки имат хоризонтално заключване с възможност за извършване на променлива стъпка на решетката, без да се подрязват обикновените плочки под билото. В асортимента от керамични плочки има модели от малки парчета, марка BRAAS, с които лесно можете да се покрие покрив със сложна форма. Подреждане на топъл покрив. Керамични плочки

За изчистен дизайн на билото се използват разнообразие от допълнителни елементи – изработени за начало / край и централни гребени. Съществува и разнообразие от крайни керамични елементи. При тях дизайнът на гънките и хребетите изглежда по-привлекателен.

Дали твоят дом се нуждае от спешен ремонт на покрива? По-добре е да поверите монтажа на керамични плочки на професионалисти, каквито сме ние от БИЛДИНГ КОРПОРЕЙШЪН 98. Ние сме най-лесният и достъпен начин за намиране на компетентно решение за вашия покрив.