Изберете страница

Как времето влияе на моя покрив и защо се появява нуждата от ремонт на покрив?

08.28.2020 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

В България много рядко може да се случат тежки метеорологични явления като торнадо или ураган. Често, времето влияе на нашия покрив по различни начини и затова е важно да поддържаме профила си изряден, за да не се стигне до по-голям ремонт.
При нас има четири сезона – синьо и ясно небе през пролетта и есента, жега и градушки през лятото, както и сняг, студ през зимата. Всичко това може да окаже неблагоприятен ефект върху състоянието на нашите покриви. При направата на списък със задачи, трябва задължително да фигурира и инспектирането на покрива, както отвътре, така и отвън, при рязка промяна във времето и интензивни валежи, тези проверки трябва да са по-чести.
Как горещините влияят на покрива ни? Разбира се много зависи каква покривна конструкция имаме. Но това не ни спасява от нуждата ежегодно да проверяваме покрива си за неизправности. С течение на времето излагането на топлина и ултравиолетови лъчи. Може да се стигне до отслабване на дървените конструкции. Като дори е възможно те да се напукат. Керемидите могат да се напукат. Една от най-големите заплахи през лятото е рискът от „термичен шок“ на покривите. Той възниква, когато температурите достигат до високи градуси през деня, но спадат бързо, когато слънцето залезе. Тази екстремна промяна в температурата и влагата във въздуха може да доведе до разширяване и свиване на материалите. От които е изработен Вашия покрив. Особено ако той е метален. Често времето води до промяна в структурната цялостност на покрива и дори до неговото изкривяване. как времето влияе на моя покрив
Ако искате да си осигурите допълнителна защита срещу непредвидените промени на времето, потърсете експерт по ремонт на покриви и поискайте оферта за хидроизолация на покрив. Предимствата на допълнителната изолация са много, а сред най-важното е удължаването на живота на покрива.
Ако покривът Ви е неподдържан заради липса на време, заради незабелязани проблеми и пукнатини във времето. То може да се стигне до много по-сериозни проблеми. Помнете, че трябва да третирате покрива си като другите части на дома си – редовна проверка и почистване. Ако забележите мъх, мухал, трябва да ги почистите, премахвайте растежа на всякакви зеленини, така ще намалите вероятността от тяхното бързо разнасяне. как времето влияе на моя покрив
За да се спасите от влиянието на дъжда, се уверете, че водата от Вашия покрив се оттича правилно, без да се събира по повърхността на покрива. Проверявайте улуците и тръбите, за да не стане запушване.
Ние от Билдинг корпорейшън 98 ремонтирае и монтираме покриви от деситилетия и имаме опит да извършваме ремонти на покриви на различни видове покривни конструкции. Потърсете ни още сега за експертна консултация и добра оферта! Спазването на сроковете за ремонт на покрив, е гарантирано от нашия екип!