Водните петна по тавана,не трябва да бъдат пренебрегвани, защото могат да послужат като индикатор, че нещо с покрива не е наред.

Когато легнете да спите през нощта и се взирате в тавана, можете да забележите заоблени, кафеникави цветни петна. Това са петна от вода и често означават, че покривът има проблем.

Наличието на водни петна, е показател, че влагата преминава през покрива и може да причини множество проблеми за структурната цялост на дома и да наруши качеството на въздух в закритите помещения.

Ако петното или петната, продължават да се увеличават, това ще бъде индикатор, че проблемът се влошава. Не е нужно да сте експерт по покривни конструкции, за да осъзнаете, че водните петна са проблем, който не трябва да пренебрегвате. Това обикновено означава, че в покрива има теч. Това може да доведе плесен, развалени обвивки, унищожена изолация и др.

Евентуално при поредния дъжд или сняг, водата може да проникне през покривната конструкция и да се появи като петно на тавана. Това ще се влошава всеки път, докато не се отстрани течът.

Колкото по-дълго чакате, толкова по-уязвим ще става покривът и може да се наложи по-сериозен ремонт, който води и до по-сериозни разходи. Трябва да знаете, че щетите и проблемите по покрива никога не отшумяват сами!

Ако имате гипсокартон на тавана, можете да разберете, дали има проблем ако гипсокартонът е подут или огънат.

Както споменахме в една друга наша статия, съветваме Ви два пъти в годината – пролетта и лятото да правите проверки на покрива си. Така със сигурност ако се появи проблем, ще го хванете в ранен етап и отстраняването му ще бъде по-лесно и икономично.

Можете и сами да проверите от къде пропуска Вашия покрив, но най-добре е да се доверите на фирма, която се занимава професионално с покривни ремонти. Екипът, който ще дойде на място, за да огледа Вашия покрив. Ще намерят мястото, от където изтича водата и съответно се появяват кафяви петна по тавана.

Бригадата ще даде правилни и навременни съвети, какво трябва да се направи, за да се предотвратят течовете за в бъдеще.

Често причините за течове идват от възрастта на покривните материали – когато те биват износени и стари, лошите уплътнения, липсващи керемиди, дупки по покрива, запушени водостоци и др.

Колкото по-бързо се консултирате със специалисти, толкова повече бъдещи разходи можете да спестите!

Ние разполагаме с екипи, които са готови да дойдат на оглед и да започнат работа във всяка точка на страната. През годините натрупахме опит, който с радост ще да приложим и за Вас! Ние ще ремонтираме Вашия покрив с качествени материали и ще дадем гаранция за нашата работа!

Ако вие търсите фирма за ремонт на покриви в София, фирма за ремонт на покриви в Елин Пелин, фирма за ремонт на покриви в Костинброд, фирма за ремонт на покриви в Благоевград, фирма за ремонт на покриви в Своге, фирма за ремонт на покриви в Пазарджик, фирма за ремонт на покриви в Стара Загора или друг град, свържете се с нас още сега!

Оценете ни!
[Общо: 0 Средно: 0]