Изберете страница

Монтаж, експертни съвети и правила при монтаж. Мека плочка

Битумните керемиди или меките покриви са една от опциите за покриви. Тя е много търсена за подреждането на частни жилищни сгради и различни индустриални сгради. Мекият покрив е идеален за монтаж на покриви от всякаква конфигурация. Класически двускатен и едноскатен, многоскатен с различни нива, куполни, тазобедрени, с чупека и комбинирани конструкции. При висококачествена инсталация такова покривно покритие ще издържи повече от 50 години (35 години е гаранционният срок на производителя). Поради разнообразието от колекции и нюанси на цвета, битумните плочки оформят и допълват стиловото решение на всеки архитектурен проект.

При работа с гъвкави покриви се препоръчва да се спазват някои изисквания, които ще запазят полезните експлоатационни свойства на материала:

  1. Оптималното време за монтаж е самото начало на лятото или началото на есента (температура на въздуха 15 – 20 ° С, без вятър).
  2. Опаковките от херпес зостер могат да се съхраняват в топло помещение, без пряко излагане на слънчева светлина.
  3. Преди полагане на херпес зостер е необходимо да се отстрани защитното фолио от адхезивния слой, ако се направи преди полагане лепилната основа ще изсъхне. Така се губят първоначалните свойства на материала.
  4. Не се препоръчва да се ходи по прясно положени битумни херпес зостер, защото е възможно да се бута и деформира материала. Необходимо е предварително да се предвиди редът за монтаж и излизане посредством стълби.
Монтажът на битумни херпес зостер не е особено труден. Въпреки това е необходимо да се извърши подготвителният етап на работа преди полагане на горното покритие.

Термо и пароизолация – хидроизолационен филм (мембрана) е фиксиран към системата на гредите, за да предпази покрива от конденз, както и да предпази изолацията от намокряне в случай на подреждане на топъл покрив. Монтаж на решетката – дъските се полагат върху горната част на пароизолационния слой, за да се осигури проветряване на подпокривното пространство. Полагане на OSB плоскости или влагоустойчив шперплат на едно ниво без пропуски – т.нар. плоска основа. Субстратът (облицовъчен ролков килим) се полага на ленти вертикално или хоризонтално с фиксиране с покривни гвоздеи (с припокриване най-малко 10 см). Важно е подложката да се постави с гладко, без увисване и издуване на материала. След това се маркира цялата повърхност, за да се отбележат местата, където ще бъдат поставени битумните керемиди.

В този случай трябва да се обърне специално внимание на тръби, прозорци и други изпъкнали елементи. Полагането на херпес зостер започва отдолу нагоре от средата на склона или центъра на стрехите, продължавайки дизайна във вертикални редове в двете посоки. Първият ред се изпълнява с празнина от 2 – 3 см от дъската на стрехата до долния ръб на керемидата. Всеки следващ ред е фиксиран точно над къдравите изрези на листовете от предишния ред или на едно ниво с него, в зависимост от модела на херпес зостер. За да съответстват на модела. Ръбовете на листовете се отрязват и върху тях се нанася битумно лепило, осигуряващо допълнително надеждно фиксиране на херпес зостер.

При инсталиране на покривния слой се препоръчва да се спазват следните правила:
  1. Използване на покривни пирони с широка глава за сигурна фиксация и издръжливост на битумните херпес зостер. За всеки херпес зостер се използват 5 гвоздея – два фиксират ръбовете, останалите се разпределят в центъра.
  2. По долините е задължително да се полага облицовъчен килим, тъй като на това място се натрупва дъждовна вода – важно е да се предотврати рискът от протичане.
  3. Надвесите на стрехите се подсилват с метални ленти в горната част на облицовъчния килим и фиксират с покривни гвоздеи.

На пазара на довършителни материали има огромно разнообразие от покривни покрития – ондулин, велпапе, метални керемиди, керамични керемиди, гъвкави (битумни) керемиди, шевни покриви, шисти, рулонни материали, насипни покриви. Освен това всеки вид материал се произвежда от различни производители с известни разлики в технологията или използването на суровини. Изборът в полза на определен тип покритие зависи от комбинация от следните основни критерии. Конфигурация на покрива (брой наклони и наклон), общ стил и дизайн на сградата (жилищна сграда или търговска сграда), планиран бюджет за покриви. Мека плочка

Изборът на материал за покрива е отговорно решение. Висококачественото покритие с отлични технически характеристики, монтирано в съответствие с препоръките на производителя, ще продължи дълго време без ремонт. Гъвкавите херпес зостер са траен, надежден материал с интересен външен вид. Мека плочка