Изберете страница

Интересни, дизайнерски покриви, преобразяване на всяка сграда

05.03.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Покривът е идеален инструмент за преобразяване на всяка сграда, без който всяка сграда е просто набор от стени и тавани. Разнообразието от строителни материали ви позволява да създавате най-странните и необичайни форми на покриви за частни къщи. Предлагаме да разгледате някои вдъхновяващи примери за снимки, които могат да бъдат въплътени в проектите на вашите бъдещи сгради.

Къща Mountain Modern

Американската модерна сграда Mountain Modern е въплъщение на перфектната комбинация от оригиналната форма на покрива и фасадата на сградата. Горната конструкция на къщата се състои от сложни геометрични пресичания на склоновете: многофронтовата форма рязко, но много хармонично се превръща в фронтон. Като покривен материал са използвани гъвкави херпес зостер.

Сграда в Норвегия

Сградата е незабележимо продължение на съседната поляна благодарение на скатния тревен покрив по норвежки стил. Наклоненият зелен покрив става много популярен не само в общинските съоръжения (паркове и други зони за отдих), но и в частната архитектура.

Резиденция в Австралия

Частна къща в Сидни е пример за това как можете да преобразите строга и невзрачна фасада на сградата с покривна конструкция. Два паралелни склона, разположени на различни нива на височина, визуално увеличават конструкцията и изпълняват директни функции: горният е продължение на основния покрив, долният е навес над входа на къщата.покриви

колеж Middlebury

Eck Architects | MacNeely Architects inc. разработи проект за социална сграда в най-големия американски частен колеж Middlebury. Необичаен покрив, простиращ се на няколко метра от нивото на фасадата до билото на покрива. Моля, обърнете внимание, че подобно решение е въплътено в ъглите на сградата. Рецепцията е много популярна в съвременната архитектура.

Има многобройни новаторски, архитектурни решения при изграждането на един покрив, които не само придават завършен вид на сградата, но и могат да бъдат нейният открояващ се акцент.покриви

Домик Dickinson

Собственикът на къщата е опитен строител, който не се страхува да използва сложни и необичайни форми в дизайна на сградата. ,,Основната цел беше да се постигне ефектът на стара къща от Средновековието. Основният инструмент за изпълнението на тези задачи беше покривът от дървени керемиди, който в идеалния случай повтаряше заоблената форма на покрива“.

Mod Farmhouse. Фото: knstrct.com

Извитата форма на покрива, която е неразделна част от фасадата на сградата, придава на къщата невероятен силует. Арковата стъклена стена на предната част на сградата придава оригиналност на обекта.

Dune House, студия www.jva.no

Архитектите Jarmund / Vigsnæs Arkitekter, работили по проекта Dune House, създадоха невероятно визуално въздействие. Прозрачната долна част на сградата визуално оставя сложния мансарден покрив да виси във въздуха. Между другото, именно на покрива е концентрирана основната жилищна площ на сградата.покриви

Дом Оригами в Япония

Къщата под формата на навит лист хартия напълно оправдава името си „Оригами“, особено след като японските архитекти TSC Architects станаха разработчици на проекта. Подобен ефект беше постигнат от оригиналната форма на покрива, висящ до самото дъно в „ъглите“ на сградата. Покривен материал – каменни плочки перфектно подчертават равномерността на геометричните дизайни на разработчиците.

Къща с иновативна структурна форма, разположена в Пидингтън, Англия, и проектирана от Адриан Джеймс Архитект. Характерният извит покрив създава максимално вътрешно пространство. В центъра на покрива има хоризонтална платформа, която разделя два заоблени склона и служи за настаняване на вентилационни елементи и щранг на вентилатора. И гъвкавите херпес зостер, и херпес зостер са подходящи за изпълнението на проекта.покриви