Изберете страница

Изчисляване на покривни материали и дренажна система

02.21.2022 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Отчитане на всички параметри от професионалисти

Изчисляване на покривни материали – процесът на внимателен анализ  и правилно изчисление на дизайна на покрива на сградата. Формиране на оценка на използваните продукти, аксесоари и покривни конструктивни елементи.

Изчисляването на материалите за покрив (керемиди, шев, профилиран лист, шисти) може да се извърши въз основа на съществуващ проект. Както и от данни, получени в резултат на измервания на готовия покрив. И в първия, и във втория случай изчислението трябва да се извърши от специалист. Това е така, защото собственикът на жилището няма необходимите знания и опит. И не може да направи точно и висококачествено изчисление, като вземе предвид всички необходими материали и технология. Грешките в изчислението в крайна сметка водят до финансови загуби. Водят и до загуба на работно време, промени, нарушения на инсталационните технологии.

Как е изчислението на покрива?

Изчисляването на покривните материали започва с математически изчисления. Действаме според данните, получени от проекта или действителните измервания. Ние „разглобяваме“ покрива на отделни геометрични фигури и изчисляваме тяхната площ. Сборът от получените площи ни дава общата площ

Изчисляване на покривен материал

Отчитане на всички съставни елементи

покриви. След това се извършва изчисляването на материалите, необходими за фермовата система, контрарешетките, летвите и други елементи на покривната рамка. В повечето случаи като основен материал се използва дърво, но има изцяло стоманени или комбинирани покриви. Материалът се определя от проектанта въз основа на размерите, конфигурацията на покрива и натоварванията.

Хидроизолационните филми и мембрани за скатни покриви се избират въз основа на следните основни параметри: ъгълът на наклона на наклона, разстоянието между гредите, вида на летвата (твърда или изпразнена). При изчисляване на необходимата квадратура на хидроизолационни филми и мембрани се взема предвид припокриването на правоъгълни равнини на един лист към друг (средно 150 mm), припокриването по диагонали и вдлъбнатини, отпадъците, както и за други ролкови материали.

Необходимото количество покривен материал

Видът на покрива се определя въз основа на дизайнерските решения, климатичните особености, натоварванията от вятър и сняг и препоръките на производителя. Консумацията на квадратен метър от самолета и общото количество покриви се определят съгласно инструкциите за монтаж. Също така и с помощта на специализирани покривни програми, в които се полагат, например, листове от метални керемиди или велпапе. Според оформлението на листовете, получено в програмата, можете да видите необходимия брой листове. Може да се види и неговата дължина и процента на материални отпадъци.

Оценка на покривните работи. След изчисляване на материалите за покритието, ние определяме параметрите и необходимия брой допълнителни елементи. Те включват край, било, прилежащи, корнизни ленти, покривни ленти и др. Отделно се изчисляват специални крепежни елементи и обков. Например за различни закопчалки за естествени плочки, гвоздеи за шисти за велпапе. Също за покривни винтове с гумено уплътнение за закрепване на метални плочки и велпапе, специален гвоздей с накачка за фиксиране на шисти, композит или плочки.

Изчисляване на дренажната система

След като изчислите и завършите рамката и покрива, можете да започнете да изчислявате дренажната система, материалите и компонентите за подаване на покривни надвеси и изолация.

За да се изчисли водосточната система, въз основа на изчисленията на обема на дъждовната вода, трябва да се определят диаметрите и конфигурациите на водосточните тръби и улуците, местата за монтаж на входовете за дъждовна вода, методите за закрепване на улука и материала, от който е изграден улука. система е направена (метална или пластмасова) трябва да се определи. Изчисляването на компонентите на дренажната система се извършва стриктно според изискванията на производителя.

Услуга за изчисляване на покрива в Билдинг Корпорейшън 98

калкулатор на разходите за покрив. Възможно е да поръчате пълно изчисление на необходимото количество покривен материал, възлови елементи на покривната конструкция и аксесоари (компоненти) от нас. След като се свържете със специалистите на нашата покривна услуга, ще получите изчерпателни отговори относно предстоящите строително-покривни работи. Ще проучим конструктивните особености на сградата, ще вземем предвид всички желания, технологии и стандарти, ще предоставим профилна индивидуална оценка на материалите за кратко време, за да създадем висококачествен покрив за вашия дом или друго помещение.

Имайки богат опит в областта на покривните услуги, продажбата на покривни материали, проектирането и монтажа на покрив от всякаква сложност, ние ще осигурим максимална точност и компетентност при изчисляването на вашия проект.