Изберете страница

Изолация на покрив. Защо е необходимо изолация на покрив?

01.27.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Трябва ли да инсталирате изолация на покрив? – Въпросът за необходимостта от изолация на покрива може да възникне на етапа на изграждане на нова покривна конструкция или подобряване на вече съществуващата.

Предовратяване на влага

Покривът е от основно значение за всяка сграда, поради което неговото изолиране е популярна и търсена услуга. Изолираният покрив може да задържи топлината в пъти повече от обикновен покрив.
Основни причини, поради които е добре да имате изолация на покрив:
Намаляване на топлинните загуби на сградата. Изолацията е като допълнителен слой защита за Вашия покрив. Тя ще доведе до значителни иконимии при отопление на сградата.
Предовратяване на влага, причинена от температурната разлика между тавана и съседната стая отдолу. Прекомерната влажност може да причини мухъл по стените и таваните, както и да причини увреждане на дървените конструкции. В някои случаи бетонът и тухлата могат да се срутят, ако се наситят прекомерно с влага и са изложени в продължителност на ниски температури, а никой не иска това.
Надеждната изолация на покрива ще спести пари на собственика за отопление и ще се изплати за няколко отоплителни сезона, в зависимост от източника на отопление. Също така добрата изолация на покрив ще удължи експлоатационния живот на тавана с приблизително 25 – 50 години, благодарение на своята защита от влага. Следователно когато ни попитат дали си струва да изолирате покрива, отговорът е утвърдително „ДА“.
За да се постигне максимален ефект от изолация на покрив, трябва да се спазят някои важни правила:
При избор на изолационни материали за предовратяване на влага, най-добре е да се доверите на марки с репутация. При избор на фирма за извършване на ремонтните дейности – търсете фирма, която има дългогодишен опит и множество проекти зад гърба си.
Майсторите от фирма за ремонт на покриви Билдинг Корпорейшън ще изолират Вашия покрив с модерни и качествени покривни материали. Работим коректно, без авансово плащане. Приемаме заявки за обекти в цялата страна. Правим експресни безплатни оглед. Нашият екип от обучени специалисти ще изолира Вашия покрив и ще даде гаранция за извършения труд.
Потърсете ни още днес!