Изберете страница

Изграждане на рамкова къща. Красив и уютен дом

01.26.2022 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Рамковата конструкция (изграждане) е съществуваща технология за жилищно строителство от векове.

Средновековните сгради в някои градове на Европа, създадени по този начин, са издържали успешно изпитанието на времето и все още стоят. На северноамериканския континент (в Съединените щати и Канада) рамково-панелните сгради също отдавна и добре се утвърдиха като надеждни топли жилища. В тези щати тази икономична версия на еднофамилна къща е много популярна. В нашата страна търсенето на такива вили се появи преди няколко години и нараства всяка година. И има основателни причини за това:

Скорост на строителство.

Цена.

Простота.

Топлина.

Комбинацията от тези фактори определи голямото търсене сред жителите на Софийска област и населението на цяла България на рамкови панелни къщи.

Изграждане и настаняване на сезон

Може да се каже, че технологията за рамково строителство е единственият начин да получите готова вила до ключ за един сезон. През това време можете да успеете да извършите всички подготвителни работи. Също така и полагане на основата, издигане на сградата, както и външна и вътрешна декорация.

За толкова кратко време е просто невъзможно да се построи тухлена къща. А дървена къща, построена от дървени трупи, все пак ще се нуждае от поне една година, за да се свие. Висококачествено собствено жилище за 3-4 месеца. За мнозина тази мечта е напълно осъществима благодарение на технологията рамково-панел.

Къща на цената на апартамент

Цената е наистина голямо предимство. Цената, например, на двуетажна къща с площ от 180 – 200 м2 в някои райони е равна на цената на обикновен двустаен апартамент. За млади семейства, за които проблемът с жилищата е много спешен, този бърз и икономичен вариант е просто идеален.

Ниската цена се обяснява много просто. Първо, самият материал е евтин и лесен за транспортиране. Второ, масата на рамковата конструкция, в сравнение с тухла или камък, е доста малка. Оттук и рязкото намаляване на цената на фондацията. На трето място, като се има предвид, че строителството отнема малко време и не изисква голям брой работници, спестяванията от заплати за преките изпълнители също са очевидни.

Прост, следователно висококачествен, красив, бърз и евтин

За специалистите, които работят в тази сфера, няма да е трудно да извършат цялата работа по изграждането на рамкова конструкция. Самата технология за изграждане на рамкови къщи е доста проста. Следователно, натрупвайки опит и умения през годините, нашите майстори ще извършат тази работа бързо и с най-високо качество.

Няма нужда от тежко оборудване, а следователно и от организация на входовете на строителната площадка. Рамковите къщи могат да бъдат издигнати навсякъде и на всяка почва. Качеството на конструкцията и издръжливостта във всеки случай ще бъдат гарантирани.

Изграждане на топъл и красив дом

Комбинацията от дърво с допълнителни материали осигурява мощна топлоизолация, която ви позволява впоследствие да спестите разходи за енергия за отопление през зимата и да се чувствате комфортно през лятото. В такива къщи е удобно да се извършват инженерни комуникации, като се поставят директно вътре в стената, поради което не е необходимо да се използват допълнителни довършителни материали за постигане на привлекателен външен вид.

Най-добрият икономичен вариант за крайградски жилища

По този начин, като се вземат предвид всички положителни характеристики на жилищата, построени по рамкова технология, можем да заключим, че рамковите къщи са удобен, надежден и икономичен вариант за крайградски жилища. Собствена двуетажна вила на ниска цена в околностите на София е това, за което мечтаят много семейства. Специалистите на нашата компания са готови да сбъднат вашата мечта и да построят издръжлив, топъл и евтин покрив на къща в различните области в страната само за няколко месеца.