Изграждане на покрив с метални керемиди

07.20.2020 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

През годините на пазара се появиха различни видове покривни конструкции, които правят избора на клиента още по-труден. Когато изграждаме мечтаният дом, едно от най-важните решения е от какви материали да бъде направен покривът.
Покривът от метални керемиди е подходящ избор, защото издържа на всякакви метеорологични условия. Има дълъг живот, металните покривни панели не задържат вода, което прави невъзможна появата на мухъл и плесен. Рискът от течове, е намален почти до минимум, заради начинът им на инсталация.
Когато се говори за метален покрив, трябва да се знае, че има различни видове. Стоманени метални покриви, алуминиеви метални покриви, медни и други, които се отличават и по форма и текстура. Тук трябва да допълним, че висококачествените метални керемиди запазват своя цвят и красота за много дълго време.
Друг плюс е, че се предлагат в различни цветови варианти, с гладко или каменно релефно покритие, за да съответстват на стила на сградата, където ще бъдат поставени. Определено цветовите нюанси ги правят неустоим избор.
Ако това не стига, за да те убеди в предимството на металните керемиди, имаме и още няколко неща към списъка с плюсовете:
Енергийна ефективност – чрез отразяващи покрития и интегрирани термични пробиви, металните покриви могат да намалят разходите за енергия;
Огнеустойчивост – металните покриви осигуряват трайна устойчивост, предпазвайки покрива от пожари;
По-икономична поддръжка – правилно поставени, качествените метални покриви, не се нуждаят от редовна поддръжка, като някои други конструкции, те са в пъти по-издръжливи. Също така са много устойчиви на вятър;
Лекота – металните керемиди са в пъти по-леки в сравнение с традиционни покривни материали;
Когато говорим за плюсове, е добре да споменем и минусите на този вид покривна конструкция, те не са много, но нека да ги опишем:
Скъпи материали – спрямо изборът на метален покрив, в сравнение с други покривни конструкции, може да излезе в пъти по-скъп избор;
Шум – при обилни валежи, се чува звукът от дъжда върху металния покрив;
Много е важно, изпълнителят, който се заема с направата на покрив с метални керемиди, да е добре запознат с всички специфики.
Фирма Билдинг Корпорейшън 98, се специализира в изграждането на покривни конструкции с различни материали. Дървена конструкция, керемиди, битумни керемиди, ламарина и метални керемиди. Като специалисти в своята работа, съветваме нашите клиенти. Кое покривно решение е подходящо за тях и защо. Те трябва да могат сами да вземат информирано решение, а ремонтът на покрив или изграждането на нов покрив – да оставят на нас!
Имаме стотици реализирани обекти в най-различни градове в страната – София, Елин Пелин, Пловдив, Пазарджик Перник, Самоков, Благоевград, Велико Търново, Бургас и Варна.
Нашите експерти могат да помогнат да се намери подходящият покривен материал! За повече информация относно покривните продукти, които използваме и услугите, които предлагаме, се свържете с нас още днес!