Изберете страница

Изграждане на нов покрив с дървена конструкция – предимства!

10.14.2020 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

При изграждане на нов покрив с дървена конструкция трябва да се имат няколко неща предвид.  Освен че нов покривите с дървена конструкция изглежда добре, правят дома още по-привлекателен и уникален, този тип покриви са трайни, екологични и енергийно ефективни.
Това ги прави добра инвестиция, защото имат дълга продължителност на живот. И дори да се появи едно решение като продажба на този имот след време, то с изграден нов покрив, ще бъде по-високо оценен.
Какво всъщност представлява изграждане на нов покрив с дървена конструкция?
Конструкцията на покрива при майсторите се нарича още „скеле“ или „кофраж“. В доста голяма част от случаите тя се изработва от дървен материал, но може да се направи и от метал. Най-важното е „скелето“ да бъде стабилно, за да се избегнат проблеми във времето като счупвания, проникване на влага или пропадане на покрива.
Предимствата на изграждане на нов покрив с дървена конструкция:
Устойчивост – ако новият покрив бъде поставен от професионална фирма за ремонт на покриви, може да издържи до 50 години. Професионалните фирми работят само с висококачествени материали. Експертите ще обяснят кой материал е най-добър, защо използват него и защо това е важно за живота на покрива и неговата устойчивост във времето.
Естетика – покривите с дървена конструкция имат изтънчен външен вид. Великолепните и естествени тонове, са абсолютно несравними по своята красота. За разлика от повечето други покривни материали, дървото всъщност остарява красиво и с времето изглежда още по-добре.
Уникалност – в последно време дървените покриви са доста необичаен избор за покривен материал.
Безпроблемна поддръжка – при налиние на проблеми с времето, се отстраняват сравнително лесно. Разбира се като всеки друг покрив и този трябва да се поддържа. Препоръчително е поне 2 пъти в годината да се прави проверка.
Енергийна ефективност – дървеният покрив осигурява по-естествена изолация от другите покривни материали.
Сред другите предимства при изграждане на нов покрив с дървена конструкция е и възможността стойността на дома да се увеличи. Също така трябва да се има предвид, че износеният и течащ покрив може да доведе до мухъл, влага, намалена ефективност.
Една подробна информация ще може да помогне да се вземе информирано и правилно решение.
Изработката на нова покривна конструкция е много трудоемко, майсторите задължително следват важни и определящи фактори, които са заложени при този тип ремонти. В такива случаи се препоръчва използването на специализирана фирма по покривни ремонти.
При въпроси за керемиди, за дървена конструкция, за поставяне на нов покрив, за ремонт на покрив, за усвояване на тераса, за поставяне и подмяна на улуци и всякакви други въпроси, се обърнете към нашата фирма за ремонт на покриви – 0882 47 36 02.
Нека заедно обсъдим нуджите и да подредим приоритетите, идваме на място и даваме безплатни оценки за покрива!