Изберете страница

Защо да избера майстор за смяна на водосточни тръби или почистване на улуци?

07.18.2020 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Има услуги, за които е препоръчително да се разчита на майстори, които са дългогодишни специалисти в областта си. Това са хора, които са натрупали много опит през годините и са се сблъсквали с различни казуси. Тези хора, ще могат да направят правилна и навременна оценка на състоянието на водосточните тръби и улуците.
Толкова ли са важни тези водосточни тръби защо да се обърна към майстор?
Да, даже са изключително важни! Те са неразделна част от всяка сграда, а някои често ги подценяват. Именно тези тръби отвеждат водата от покрива и улуците. Хубаво е да се следи за тяхното състояние, защото ако има стари водосточни тръби, те могат да повредят фасадата на срадата и да бъдат предпоставка за течове.
Наемайки професионалисти, те ще дойдат, ще направят оглед и ще изготвят оферта. Използвайки услугите на майстори ще спестите време и париу, а същевременно ще получите добро качество и изпълнение в срок. Именно това са само част от плюсовете да потърсите добър майстор за смяна на водосточна тръба или почистване на улуци.
Когато изберете майстор за смяна на водосточна тръба или почистване на улуци, той ще предложи различни решения. Има тръби изработени от различни метали като ламарина, мед, цинк. Разпространени са и водосточни тръби от PVC. Спрямо естетиката на сградата и при желание на клиент, тези тръби могат да бъдат и с цветно покритие. Към тях задължително при монтаж се използват качествени скоби и дюбели, които са точно за този вид ремонтна дейност.
Нашата фирма предлага услуга монтаж и подмяна на водосточни тръби. Ние имаме екип от алпинисти, които са добре обучени за работа по сгради с различна височина и конструкция.
Важно ли е да се прави почистване на улуци?
Много хора подценяват улуците и тяхната функционалност. Те наподобяват ванички, изработени от различни видове материали. Сред най-разпространените са улуци от поцинкова ламарина, улуци от мед, улуци от цинк, улуци от PVC. Тяхната роля е да събират одата от валежи или топящи се снегове и да я отвеждат до водостоците.
Улуците в неизправност – запушени, или негодни за употреба, могат да бъдат сериозен проблем. Те довеждат до течове по фасадата на сградата, спукване на водосточна тръба, обледеняване. Тези „ванички“ задържат листа, пясък, мазилка и редица други боклуци.
Именно редовното им наблюдаване и почистване, може да предотврати по-нататъшни повреди или нужда от сериозни инвестиции.
Нашият екип от професионални майстори е готов да запише час за оглед на Вашите водосточни тръби, при нужда да ги подмени и да направи почистване на улуци. Ако имате още въпроси, може да ни потърсите още сега!