Изберете страница

Дейности по ремонта на покрив. Защо да ремонтираме своевременно?

02.01.2022 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Напоследък се водят много спорове кой покрив е по-надежден, издръжлив, лесен за поддръжка и кой покрив е по-добър за използване. Всъщност това отдавна е решен проблем и е разрешен на инженерно ниво. За частни или малки сгради най-добрият вариант за покрив е двускатен покрив с масивен покрив (шисти, метални керемиди). Такъв покрив е издръжлив, рядко се нуждае от ремонтни дейности. Въпреки това, ако все пак трябва да го ремонтирате, това ще се превърне в сериозен проблем. За големи сгради, като търговски центрове, административни сгради (училище, данъчни, кметство, полиция и други), индустриални комплекси, вариантът с плосък покрив е най-успешният.

Често проблемите могат да възникнат не отвън, а отвътре. Ремонтни дейности

И ако направите двускатен покрив с твърд покрив, тогава това може значително да наруши работния процес. Следователно плосък покрив с мек покрив е доста добро решение. Съвременната технология ви позволява да създавате прости материали, които перфектно се справят с натоварването от влага и много физически щети. Следователно е по-евтино да покриете покрива с PVC или TPO мембрани или да използвате битумни ролки, например, отколкото да купувате скъпи керемиди. Правилно монтираният мембранен покрив може да ви издържи 30 години. Освен това мекият покрив е много лесен за ремонтни дейности. Например, мембраните, фиксирани върху механични крепежни елементи и споени заедно, могат да бъдат много просто разединени и подменени, ако е необходимо.

Подмяната и ремонтът на покрива е неразделна част от живота на всяка сграда. Всеки вид покриви има тенденция да се износва под въздействието на слънце, мръсотия и вода. Има случаи, когато покривът е повреден от паднали тежки предмети – клони, счупено парче тухла от съседна къща или друга. Тогава се налагат и дейности по неговия ремонт. Освен това различните видове покриви имат различен експлоатационен живот. Например, битумът може да стане неизползваем след пет години, PVC мембраните – след петнадесет години, плочките след петдесет. В този случай трябва незабавно да започнете ремонта на покрива. Дори и да имате такива умения, все пак е по-добре да се обадите на изпълнителя, който е направил покрива вместо вас.

Ненавременният ремонт на покрива може да доведе до разрушаване на вашата къща / сграда – запомнете това.

Най-лесният начин за ремонт на мек покрив. И по-евтино, и по-бързо. За да получите възможно най-доброто съотношение време/пари, е по-добре да използвате покрив от мека мембрана. Може да издържи до 35 години, цената и времето за монтаж е около седмица (в зависимост от обема на работата), а ремонтните дейности са още по-бързи.

Така че, ако сте голям търговски клиент, тогава е по-добре да използвате плосък покрив с мек покрив, а ако сте частно лице, можете спокойно да монтирате скатен покрив от метални шисти или обикновени керемиди.