Изберете страница

Видове покривен материал за покрива – фирма за монтаж Пловдив

06.17.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

За покриване на частна къща се използват следните видове покривен материал:

Парче.

Листни.

Валцувани.

Мастика.

Филми.

Видове покривен материал – парче

Строителен материал парче – типове:

херпес зостер;

дървени дъски (херпес зостер);

шисти.

Покривните плочки са традиционен материал, чието търсене непрекъснато нараства. Херпес зостер са от следните видове:

естествен (цимент-пясък, керамика);

битумни (гъвкави керемиди RUFLEX, което също се нарича мек покрив).

шисти

дървени дъски (херпес зостер)

От видовете покривен материал естествените плочки са популярни сред първокласните купувачи. Цената на една плочка напълно отразява потенциала, присъщ на нея – издръжливост, здравина, естетика. Естествените плочки не изгарят, не отделят вредни вещества, надеждно предпазват от валежи. Недостатъците му включват голямо тегло. Този индикатор спира собствениците на къщи, които се стремят да оборудват лека, грациозна, ажурна покривна конструкция.

Гъвкавите херпес зостер съчетават всички най-добри качества на парче херпес зостер и меки покриви. Битумните херпес зостер имат достъпна цена, те лесно се монтират на покрива на всяка конфигурация и също толкова лесно се заменят. Гъвкавите херпес зостер са надеждни, леки и имат широка гама от цветове и текстури. Дизайнерите обичат да използват покривни керемиди RUFLEX. С негова помощ можете бързо и лесно да създавате истински архитектурни шедьоври.

Дървените керемиди от иглолистна дървесина се използват в случаите, когато покривите са създадени в екостил. Покривното покритие от дървени дъски е естетически приятно и издръжливо, но има висока цена и е трудно за поддръжка.

Шиферът е идеален за покриване на жилища от висок клас. Плочите от шисти са издръжливи, естетични, здрави, надеждни и предпазват от шум и топлина от слънчевите лъчи. Покривът от шисти е скъп, има малък брой цветове и създава голямо натоварване на покрива.

Видове покривен материал – Листови материали

Листовите покривни материали създават сегментирано покритие. Листовите покривни материали включват: шисти; евро шисти; велпапе; ламарина (стомана, меден покрив); херпес зостер (метални керемиди, композитни керемиди, медни керемиди).

Шисти се използва за покриване на къщи от икономична класа. Предимствата на този материал включват трайност и здравина, надеждност, устойчивост на огън. Оплакванията на собствениците на жилища са причинени от крехкостта на шисти, значителното му тегло, ниската естетика и трудностите при полагането на шисти със собствените си ръце.

Ондулин принадлежи към евтини и практични покривни материали. Въпреки факта, че този евро шисти е лесен за инсталиране, лек, издръжлив, боядисан в широка гама от цветове, той рядко се използва за покриване на частна къща. Сред причините са ниска надеждност, бърза загуба на естетика под слънчевите лъчи (избледняване на боята), устойчива миризма на въглеводороди.

Декингът е един от най-практичните варианти за бюджетни покриви от листови материали. Профилираната ламарина е лека, издръжлива, има ярък цвят, надеждно предпазва конструкцията от атмосферни фактори. Той е на достъпна цена, не поддържа горене и се инсталира бързо. Недостатъците му включват ниска естетика, ниска устойчивост на корозия, висока топлопроводимост и липса на звукоизолация.

Листовият покрив се състои от стоманени или медни листове, съединени заедно с шевни ключалки. Този тип покритие е естетично, лесно подходящо за подреждане на покрива на сложни покриви. Покривният метал тежи малко, перфектно предпазва покрива от атмосферни фактори. Недостатъците му включват сложността на монтажа (много е трудно да се създадат сгънати брави със собствените си ръце), висока цена (покриви от меден лист), високи параметри на топлопроводимост и звукоизолация.

Металната плочка е строителен материал от икономична класа.

Купувачите оценяват достъпността му, ниското тегло, голямата палитра от цветове и простотата на зидарията. Сред недостатъците на металните плочки са малката дебелина, високата топлинна мощност, звукопропускливостта, ниската устойчивост на корозия.

Металната плочка е покрита отгоре със специално полимерно пръскане и се продава като композитна плочка. Листовете от метални и композитни плочки на външен вид наподобяват естествени плочки, което придава на сградите по-елегантен и солиден вид.

Медният херпес зостер е скъп многослоен покривен материал, който наподобява естествен херпес зостер на външен вид. Медните херпес зостер са гъвкави, здрави и издръжливи и имат отлични изолационни качества. Рядко се използва поради високата цена и сложността на монтажа.

Видове покривен материал. Мекият покрив е идеален за плоски и скатни покривни конструкции.

Ролковите покриви имат достъпна цена, лесно се монтират на покриви със сложна геометрия.