Изберете страница

Ремонт на покрива. Видове, етапи, препоръки

Монтажът на покрива е работа за професионалисти. Но без значение колко добре и ефективно е монтиран покривът, с течение на времето той губи първоначалния си вид. И производителността на конструкцията може да бъде развалена под въздействието на отрицателни фактори. В материала по-долу ще се запознаете с ремонт на покрива. Видове, етапи и препоръки.

Покривите в страната са монтирани от различни строителни материали. Някои от тях се разпадат по-рано, други – по-късно. Въпреки това, когато монтирате нов покрив, трябва да разберете, че може да се наложи на по-късен етап и ремонт на покрива. Различни причини могат да допринесат за това: метеорологични явления, износване, грешки при монтажа, некачествен материал и т.н. И без значение каква е цената на покрива, процедурата за ремонт може да струва различна сума. Тук много зависи от вида на покрива и конкретния проблем, който е възникнал през неговия експлотационен живот.

Ако покривът е подут

Това е най-често срещаният проблем. Подуването под покритието значително намалява живота на покрива. И това може да бъде провокирано от навлизането на влага в изолацията. За да се реши този проблем, е необходимо да се монтира „дишащ покрив“ – той ще премахне влагата от повърхността и ще предотврати натрупването ѝ във времето.

При избор на метален покрив

Металът има тенденция да изтича и ръждясва. Това значително намалява неговата производителност. Следователно повърхността трябва да бъде максимално защитена от вредното въздействие на влагата. Когато се ремонтира метален покрив, препоръчително е да се поднови огнеупорното покритие и да се използват полимерни материали за предотвратяване на корозия. Нашите специалисти имат дългогодишен опит с метален покрив и могат да предоставят най-доброто решение при нужда от ремонт на покрива.

При избор на мек покрив

Нуждае се от по-чести ремонти от другите. Основният проблем е изтичането. И за да го предотвратите, трябва систематично да инспектирате покрива за навременно откриване на течове и други проблеми. Висококачественият ремонт на мек покрив няма да струва много.

Грешки при монтаж

Те могат да доведат до необходимостта от пълна подмяна на покритието. Или имате нужда от основен ремонт, който няма да е евтин. Ето защо е важно да се обърне голямо внимание на правилната и компетентна инсталация на покрива. Нашата бригада дава гаранция за извършените ремонтни дейности. Ние ще дойдем на място и безплатно ще Ви консултираме, за да намерим заедно най-доброто решение за Вас. Имаме индивидуален подход към всеки клиент.