Изберете страница

Безшевните улуци – естетически завършек на покрива

03.28.2021 | Ремонт на покриви | Ремонт на керемиди | Хидроизолация на покриви

Когато стане въпрос за безшевни улуци, в съзнанието ни изникват редица въпроси: Какви са те? Какви са предимствата? По какво се различават безшевните улуци от обикновените улуци?

Като професионалисти и собственици на жилища, нуждаещи се от по-качествена система за дъждовна вода можем да ви дадем някой отговори.

Първия най-важен показател е липса на шевове, тоест липса на течове. Конвенционалните метални улуци в почти 100% от случаите дават течове в областта на снадките, а безшевните не. Това помага да се осигури отвеждането на водата от дома ви. Също така се намалява до минимум проникването на вода около основата ви или в мазето.

Безшевния дизайн също помага да се запази здравината и целостта на улучната система. По този начин силни ветрове, дъждове, разширяване, свиване, замръзване имат слабо или никакво въздействие върху безшевния улей. Безшевните улуци са устойчиви на всякакви атмосферни и климатични влияния и гаранцията им на практика е доживотна.

Този вид улуци са по – устойчиви на ръжда за разлика от конвенционалните шевни улуци. Тоест премахването на снадки по улуците увеличава продължителността на живот на системата. Американските улуци могат да бъдат произведени на практика с каквато е необходима дължина. Дебелината на ламарината е обикновено 0,5 – 0,6мм. Като ширина могат да обхващат по-голям участък от над улучния пояс, в сравнение с обикновените улуци. Американските безшевни улуци могат да се изработят от стомана и да се захванат посредством стоманени, невидимо прикрепени куки.

Безшевните дизайнерски улуци изглеждат страхотно, съчетават се перфектно с фасадата и покрива на дома. Стойността им е по-висока, привлекателни са, по-лесно се монтират. Цветовата гама, в която се изработват безшевните улуци е широка. Могат да се изработват в различна форма( полукръгли, тип кутийка, триъгълни) с различно напречно сечение.

При монтаж,

вероятността за човешка грешка при захващане на снадките е нулева. Рискът за некачествен резултат и поява на теч също. Машините за производство на такива улуци не нараняват полиестерния цвят на използваните ламарини. Съществуват и мобилни машини за производство на безшевни улуци. Всички дължини се изчисляват на място и в резултат на това тези системи се интегрират точно със съществуващата структура. Наклонът, който осигурява нужното отичане на водите е минимален – 0.3 градуса.

Закрепването на улуците става по челната дъска, чрез вътрешни конзоли, без навлизане в под покривното покритие. Това осигурява по-лесното им сваляне при проблем и повторното им монтиране. Съществуват покривни улуци от различни материали – благородна стомана в различни сплави, пластмаса, алуминий, мед и титан цинк.