Изберете страница

Алпинистки услуги – любопитна информация!

Билдинг Корпорейшън 98 предлага алпинистки услуги още познати като индустриален алпинизъм. Това е професия и същевременно технология за работа на места, които са трудно достъпни поради местоположението им на голяма надморска височина. От наименованието става ясно, че тази технология се състои в използването на  специално оборудване за голяма надморска височина  и умения, свързани с дейности по катерене в неподкрепено пространство и преодоляване на препятствия в съоръженията на градската инфраструктура. Индустриалните катерачи са търсени не само в големите промишлени и търговски предприятия, но и в граждански съоръжения.

Като екипировка за дейности на голяма надморска височина се използват въжета за катерене. Системи за безопасност, спускателни устройства и предпазни устройства, каски, карабинери и различни видове скоби. Съвременното оборудване ви позволява да стигнете до различни работни зони, а също така ви позволява да работите ефективно и безопасно, докато сте на височина.

Индустриалният алпинизъм започва да се появява преди няколко века, когато моряците от ветроходния флот започват да използват въжета. За да закрепят телата си в окачване, докато ремонтират мачти и поставят платна. Дори тогава се появиха много методи за плетене на възли, впоследствие възприети от професионални монтажници.

По-нататъшното развитие на индустриалния алпинизъм е свързано с разрастването на големите градове и изграждането на високи сгради в тях – предимно в Америка. В съоръженията от онова време се използва предимно ръчен труд, хората работеха на голяма височина с малко или никаква застраховка. Оттогава са запазени много фотографии, които спират дъха на съвременния човек – монтажници стоят или сядат на тесни греди, временни площадки, малки первази, а до тях зейнала пропаст на височина няколкостотин метра.

Предимството при използване на алпинистки услуги от професионалистите във фирма Билдинг Корпорейшън 98:

  • Ефективност. Алпинистите могат да се заемат с работа в рамките на няколко часа след повикване, но повечето технически средства изискват определено време за монтаж;
  • Няма риск от увреждане на повърхността. Това е особено важно при работа с големи площи на остъкляване;
  • Изгодна цена;
  • Възможност за работа на всякаква височина. Алпинистите фиксират предпазно оборудване на покрива, така че броят на етажите на сградата не е важен за тях;
  • Универсалност. Технологията е приложима за всякакви обекти, включително в условия на ограничено пространство, сложна конфигурация (телевизионни кули, мостове);
  • Безопасност. Оборудването за катерене се демонтира бързо, така че не е необходимо да се охранява, ако работата на обекта се извършва няколко дни.

При нужда от алпинистки услуги, се обърнете към нас още днес!